FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac-grad junak Domovinskog rata

KARLOVAC, 24. listopada 2006. (Hina) - Grad Karlovac dobio je "Priznanje gradu junaku hrvatskog Domovinskog rata".
KARLOVAC, 24. listopada 2006. (Hina) - Grad Karlovac dobio je "Priznanje gradu junaku hrvatskog Domovinskog rata".

Na prigodnoj svečanosti u karlovačkom Gradskom poglavarstvu to su priznanje karlovačkom gradonačelniku Miri Škrgatiću i predsjedniku karlovačkoga Gradskog vijeća Željku Gojšiću danas uručili general bojnik Marinko Krešić, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, i Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIVDR).

Inicijativu za to Priznanje Karlovac - grad junak hrvatskog Domovinskog rata, dali su Udruga branitelja koprivničke Podravke i Hrvatski generalski zbora, uz pokroviteljstvo Jadranke Kosor, podpredsjednice Vlade RH i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

"Ovo priznanje branitelji dodjeljuju braniteljima, te ovo priznanje dodjeljujemo prije svega poginulima, dragovoljcima i svim hrvatskima branitelja", rekao je Pavković.

Posebnice je naglasio kako je Karlovac neosporno bio jedna od ključnih točaka obrane Hrvatske od srpske agresije.

Umirovljeni general Ljubo Česić Rojs ocijenio je kako se bitke za Hrvatsku još uvijek vode. Dodao je pri tom da je "jučer razgovarao s generalom Branimirom Glavašom, koji je rekao 'da će izdržati' ".

Smatra kako je to "poruka svima da trebamo ustrajati na onome što smo počeli", jer, kazao je general Česić Rojs, "da nije bilo jedinstva sveukupnog hrvatskog naroda, ne bi bilo slobodne i neovisne hrvatske države".

Gradonačelnik Škrgatić podsjetio je na "želju Karlovca da se obrani", dodavši kako "svi mi znamo, pa i današnja Europa zna, da smo od davnina, kao i danas, dio civilizacijskoga europskog kruga".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙