FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader primio nagradu Vittorino Colombo

ZAGREB, 22. listopada 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader u nedjelju je u Milanu primio uglednu međunarodnu nagradu Vittorino Colombo, izvjestio je iz Milana glasnogovornik Vlade Ratko Maček.
ZAGREB, 22. listopada 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader u nedjelju je u Milanu primio uglednu međunarodnu nagradu Vittorino Colombo, izvjestio je iz Milana glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

Nagrada, koju već deset godina dodjeljuje Fondacija Vittorino Colombo, nosi ime nekadašnjeg predsjednika talijanskog Senata i istaknutog katoličkog političara, a dodjeljuje se za doprinose demokraciji i širenje autentičnih vrijednosti politike usmjerene na solidarnost i suradnju među narodima.

Za ovogodišnjeg dobitnika nagrade jednoglasno je izabran hrvatski premijer Ivo Sanader koji je, kako se uz ostalo navodi uz obrazloženju, "čovjek mira i čovjek Europe, čovjek koji je otvorio vrata Hrvatske prema Europi, koji je pokrenuo gospodarske reforme i pridonio demokratskim procesima i solidarnosti".

Među dosadašnjim dobitnicima nagrade ističu se bivši češki predsjednik Vaclav Havel, bivši državni tajnik Svete stolice kardinal Angelo Sodano, bivši tajnik UN-a Butros Butros Gali, bivši poljski premijer Jerzy Busek i drugi.

Premijer Sanader u subotu navečer održao je i predavanje "Hrvatska na putu prema euroatlantskim integracijama" na kojemu se okupilo dvjestotinjak uglednih gospodarstvenika i političara iz tog dijela Italije.

Premijer je govorio o hrvatskom putu prema Europskoj uniji, demokratskim, gospodarskim i socijalnim standardima kao vrijednostima koje Hrvatska već živi te koje su zajedničke vrijednosti u ujedinjenoj Europi i drugim euroatlantskim integracijama poput NATO-a.

Premijer Sanader odgovarao je i na niz pitanja gospodarstvenika vezanih uz gospodarsku situaciju kao i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku za što postoji veliki interes talijanskih gospodarstvenika, istaknuo je Maček.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙