FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu otvoren studio Radio Marije

ZAGREB, 21. listopada 2006. (Hina) - U prostorima oratorija crkve sv. Filipa Nerija u Splitu u subotu je otvoren novi studio Radija Marije, javila je Informativna katolička agencija (IKA).
ZAGREB, 21. listopada 2006. (Hina) - U prostorima oratorija crkve sv. Filipa Nerija u Splitu u subotu je otvoren novi studio Radija Marije, javila je Informativna katolička agencija (IKA).

U toj je prigodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u spomenutoj crkvi slavio misu za slušatelje Radio Marije, uz izravni prijenos.

Nakon mise nadbiskup je blagoslovio novi studio te se kao prvi gost u studiju obratio slušateljima Radio Marije.

"Na svoj način ovo je pohod Blažene Djevice Marije Splitu u njezinu mjesecu listopadu", kazao je nadbiskup Barišić.

Napomenuo je i kako smo "danas ispunjeni, zagušeni obavijestima, i u tom mnoštvu vijesti čovjek se teško snalazi i počesto ne može razaznati koja je bitnija, a još teže otkriva onu najvažniju, iz koje se sve druge vrednuju i mogu vrednovati".

"Marijin je ovo pohod našem gradu Splitu. Ona nas želi povezati sa sobom i međusobno, kako bismo bili radosna vijest braći i sestrama, što vjerujem, Radio Marija, već čini", zaključio je u propovijed splitsko-makarski nadbiskup Barišić.

Riječi zahvale u ime svih djelatnika Radio Marije uputio je glavni urednik te radio postaje, pater Stjepan Fridl.

"Četiri godine smo čekali ovaj trenutak da bismo u južnoj metropoliji mogli nesmetano prenositi Božju i Marijinu poruku", kazao je pater Fridl, istaknuvši osebujnost postaje Radio Marija, i, kako je rekao, "hrvatske Radio Marije koja pripada velikoj obitelji svijeta, te putem satelita odašilje poruku Evanđelja u naše srce".

"Željeli bismo da studio u Splitu bude na službi Crkvi, duhovnoj obnovi ove nadbiskupije i cijele Domovine", poručio je pater Fridl.

Vjerska i neprofitna postaja Radio Marija pokrenuta je prije 23 godine na sjeveru Italija, a sad emitira program u više desetaka država na nekoliko kontinenata, djelujući autorski na nacionalnim razinama. Godine 1997. počinje emitiranje programa Radio Marije iz studija u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙