NEW YORK, 12. listopada 2006. (Hina/AFP) - Cijene hrane u elitnim njujorškim restoranima porasle su u odnosu na 2005., no fino večerati u skupom restoranu u New Yorku još je uvijek povoljnije nego li u Londonu, Tokiju ili Parizu,
ocjenjuje poznati američki gastronomski vodič Zagat.
NEW YORK, 12. listopada 2006. (Hina/AFP) - Cijene hrane u elitnim
njujorškim restoranima porasle su u odnosu na 2005., no fino večerati u skupom
restoranu u New Yorku još je uvijek povoljnije nego li u Londonu, Tokiju ili
Parizu, ocjenjuje poznati američki gastronomski vodič Zagat. Prikupivši podatke o cijenama obroka u više od 20 najelitnijih
njujorških restorana, Zagat ocjenjuje da prosječan obrok u skupom restoranu
stoji oko 128 dolara, što je za 15 posto više nego li 2005.
No za večeru u šik restoranu u Tokiju treba izdvojiti prosječno 206
dolara, u Londnu 157 dolara, a u Parizu 191 dolar, navodi Zagat.