FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ingra izdala treću tranšu komercijalnih zapisa od 30 milijuna kuna

ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Ingra izdala treću tranšu komercijalnih zapisa od 30 milijuna kuna
ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Ingra izdala treću tranšu komercijalnih zapisa od 30 milijuna kuna

HINA - Financijski servis

Tvrtka Ingra izdala je danas treću tranšu komercijalnih zapisa u iznosu od 30 milijuna kuna, s rokom dospijeća od 364 dana.

Ta će tranša sutra biti uvrštena u Redovito tržište Zagrebačke burze pod oznakom INGR-M-741A, objavili su iz Privredne banke Zagreb (PBZ), koja je Agent izdanja i Dealer programa.

Sve tri tranše izdane su u sklopu Programa izdavanja komercijalnih zapisa, koji je Ingra uspostavila u studenom 2005. godine, ukupnog iznosa 150 milijuna kuna.

Treća tranša komercijalnih zapisa Ingre, kao i prethodne dvije, izazvala je dobar odaziv investitora, navode iz PBZ-a.

Upisnici komercijalnih zapisa Ingre bili su investicijski fondovi s 56 posto, banke s 42,3 posto te ostali investitori s 1,7 posto.

Sredstva prikupljena izdavanjem treće tranše komercijalnih zapisa prvenstveno će se iskoristiti za financiranje investicijskih projekata.

Ukupni prihodi Ingre u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 127,58 milijuna kuna. Dobit prije oporezivanja iznosila je 12,88 milijuna kuna, što je za 76,6 posto više od prošlogodišnje.

Iz PBZ-a su podsjetili kako je u posljednjih pet godina na tržištu izdano ukupno 57 tranši komercijalnih zapisa 17 izdavatelja u ukupnom iznosu od preko 2,1 milijardi kuna.

Od toga je Privredna banka Zagreb aranžirala 51 tranšu ili 89,5 posto svih izdanih tranši u ukupnom iznosu od preko 1,87 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙