FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

10. obljetnica povratka HZZO-a u hrvatsko Podunavlje

VUKOVAR, 12. listopada 2006. (Hina) - Svečanom sjednicom Upravnog vijeća u Vukovaru Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) danas je proslavio 10. obljetnicu povratka i ponovna početka djelovanja u hrvatskom Podunavlju.
VUKOVAR, 12. listopada 2006. (Hina) - Svečanom sjednicom Upravnog vijeća u Vukovaru Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) danas je proslavio 10. obljetnicu povratka i ponovna početka djelovanja u hrvatskom Podunavlju.

"S ponosom se prisjećamo tih dana, točnije 10. listopada 1996., kad je obnovljen rad HZZO-a u Vukovaru i Belom Manastiru, a četvorici djelatnika koji su iz Vinkovaca i Osijeka svaki dan putovali u Podunavlje, zahvaljujemo na trudu i hrabrosti", rekao je za svečane sjednice Upravnog vijeća HZZO-a direktor te ustanove dr. Većeslav Bergman.

Po njegovim riječima povratak HZZO-a u Vukovar obilježen je radom djelatnika u teškim uvjetima u prostoriji koja se nalazila u dvorištu tadašnjeg UNTAES-a. To, međutim, kako je naveo, nije spriječilo tadašnje stanovnike Vukovara da već prvi dan rada HZZO-a ne polome ploču s nazivom ustanove, postavljenu na pročelju zgrade u kojoj se nalazio HZZO.

Bergman je najavio izgradnju nove zgrade vukovarske ispostave HZZO-a u Ulici Andrije Hebranga nedaleko od vukovarske Opće bolnice, a trebala bi biti gotova do kraja iduće godine.

Također je naveo kako danas u vukovarskoj ispostavi radi devet djelatnika koji se skrbe za 45.000 osiguranika HZZO-a, u Belom Manastiru sedam djelatnika skrbi se za 38.000 i u Iloku dva djelatnika se skrbe za 7000 osiguranika.

Članovima Upravnog vijeća te gostima, među kojima su bili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Tomislav Šota, obratila se i zamjenica direktora HZZO-a Vesna Dulibić koja je govorila o ustrojstvu HZZO-a.

Također su govorili i predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a Stjepan Bačić i izaslanik ministra zdravstva i socijalne skrbi Renato Mittermayer.

Uoči svečane sjednice Upravnog vijeća izaslanstvo HZZO-a položilo je vijenac i zapalilo svijeće podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i na Ovčari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙