FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 12. listopada

ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 12. listopada.
ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 12. listopada.

ZAGREB - Nastavak 22. sjednice Hrvatskog sabora. U nastavku zasjedanja zastupnici će raspravljati o Izvještaju o izvršenju državnog proračuna Republike Hrvatske za prvo polugodište 2006. godine (Trg sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu zatvaranja četverodnevne međunarodne konferencije Mjere za zaštitu EUR-a od krivotvorenja, koja se održavala u okviru projekta Vijeća EU "Pericles", s ciljem zaštite eura od krivotvorenja. Konferenciju su zajednički organizrala ministarstva unutarnjih poslova Bavarske i Hrvatske (Trg Krešimira Ćosića 9, 12 sati).

KORČULA/RAČIŠĆE - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta otvorit će radove na izgradnji cjevovoda "Račišće-Babina". Vrijednost radova je 18,5 milijuna kuna, a projekt će uz Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka financirati Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i Hrvatske vode. Budući cjevovod "Račišće-Babina" dužine je 11,3 km, a opskrbljivat će pitkom vodom otok Korčulu od naselja Račišća do mjesta buduće crpne stanice, odakle se cjevovod račva u dva smjera. Jedan smjer ide prema zapadnom dijelu otoka tj. prema naseljima Blato i Vela Luka, a drugi prema naseljima Čara, Smokvica i otoku Lastovu (Gradilište u Račišću/otok Korčula, 15 sati).

ZEMUNIK DONJI - Na radilištu razminiranih voćnjaka višnje Maraska i budućih nasada maraske ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, Oto Jungwirth, predat će predstavnicima Maraske Uvjerenje o utvrđenoj nezagađenosti na dijelu radilišta Maraska VI. Projekt je financirala američka Vlada preko Međunarodne zaklade za razminiranje i pomoć žrtvama mina. Na radilištu će biti nazočan i američki velposlanik Robert A. Bradtke, koji je danas došao u dvodnevni posjet zadarskom području (Zemunik Donji, 10,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare o najnovijim činjenicama vezanim za otkaze novinarima Glasa Istre, o čemu će govoriti predstavnici Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva - Katja Kušec, Dragutin Lučić Luce, Snježana Matejčić i Dražen Majić (Perkovčeva 2, 12 sati).

ZAGREB - Sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva (Trg S. Radića 1, 11 sati).

ZAGREB - Osnivačka skupština Hrvatskog akademskog sindikata. Nakon otvaranja Skupštine, slijedi donošenje odluke o osnivanju Hrvatskog akademskog sindikata, usvajanje Statuta, izbor predsjednika, zamjenika i glavnog tajnika, članova Upravnog viječa i ostalih tijela, te rasprava i prihvaćanje programske deklaracije Sindikata (Trg maršala Tita 14, 16 sati).

VUKOVAR - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) obilježit će desetu obljetnicu povratka HZZO-a u hrvatsko Podunavlje. Tim povodom izaslanstvo HZZO-a položit će vijenac podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Ovčari (12 sati), a u 13 sati u hotelu "Lav" biti održana svečana sjednica Stručnog vijeća HZZO-a.

ZAGREB - Prvi koncert Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra i zbora HRT-a u novoj sezoni 2006/2007., pod ravnanjem šefa dirigenta Nikše Bareze (Velika dvorana Lisinski, 19,30 sati).

ZAGREB- Konferencija za novinare 12. Sajma knjige u Istri, u povodu dodjele ovogodišnje književne Nagrade Kiklop. Tom prigodom bit će objavljen i Pravilnik nagrade Kiklop za 2006. godinu, termini i propozicije glasovanja, a bit će predstavljen i novi Upravni odbor (Hrvatski kulturni klub - Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10, 12 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙