FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - Engleska 2:0

ZAGREB, 11. listopada 2006. (Hina) - U susretu E skupine kvalifikacija za plasman na Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine reprezentacija reprezentacija Hrvatske je pobijedila Englesku 2:0 (0:0).
ZAGREB, 11. listopada 2006. (Hina) - U susretu E skupine kvalifikacija za plasman na Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine reprezentacija reprezentacija Hrvatske je pobijedila Englesku 2:0 (0:0).

Stadion Maksimir - 35.000 gledatelja. Sudac: Roberto Rosetti (Italija).

Strijelci: 1:0 Eduardo (60), 2:0 G. Neville (68 - autogol).

Žuti kartoni: Niko Kovač (63), Ferdinand (20), Cole (77).

HRVATSKA: Pletikosa - Ćorluka, Šimić, R.Kovač, Šimunić - Rapaić (od 73. Olić), N.Kovač, Modrić, Kranjčar (od 90. Babić) - Eduardo (od 82. Leko), Petrić. Izbornik: Slaven Bilić

ENGLESKA: Robinson - Carragher (od 73. Wright Phillips), Ferdinand, Terry - G.Neville, Carrick, Parker (od 73 Richardson), A.Cole, Lampard - Crouch (od 73. Defoe), Rooney. Izbornik: Steve McClaren

Hrvatska reprezentacija nastavila je nizati sjajne rezultate u kvalifikacijama za EURO 08. Nakon boda u Rusiji i rekordne pobjede protiv Andore, "Vatreni" su u Zagrebu deklasirali bivšeg svjetskog prvaka Englesku. Bila je to utakmica u kojoj je hrvatska vrsta dominirala u svim segmentima igre i prava je šteta što pobjeda protiv "Gordog Albina" nije bila uvjerljivija. Hrvatska je tijekom utakmice uputila čak 19 udaraca prema suparničkim vratima od kojih je 9 išlo u okvir, dok su Englezi uputili svega četiri udarca te samo jedan u okvir Pletikosina gola i to u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Hrvatska je daleko bolje otvorila utakmicu. Odabranici Slavena Bilića zaigrali su čvršće i agresivnije iskoristivši činjenicu što su Englezi otvorili utakmicu u za njih neuobičajenoj formaciji 3-5-2. Međutim, nakon 15 minuta smušenosti "Otočani" su uspostavili ravnotežu i sredinom prvog poluvremena bili su bolji. No, srećom taj period igre kratko je trajao i u završnici prvog dijela "Vatreni" su ponovo ubacili u "višu brzinu". U zadnjih 15 minuta prvog dijela hrvatska reprezentacija je imala četiri sjajne prilike, od čega je Niko Kranjčar tri puta pucao. Nažalost, niti jedan udarac nije završio u engleskoj mreži i na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka.

U nastavku utakmice se napokon "otvorilo". U 60. minuti, Niko Kovač je sjajno ubacio loptu sa lijeve strane, Eduardo je nadskočio Terryja i Ashleyja Colea i lobom prevario Robinsona. Osam minuta kasnije hrvatska je povećala prednost gotovo nevjerojatnim pogotkom Garya Nevillea. Engleski branič je vratio loptu vrataru Robinsonu koji ju je pokušao izbiti, no lopta je nezgodno odskočila i te preko njegove noge ušla u praznu mrežu. Bio je to pogodak od kojeg se Englezi nisu oporavili. Do kraja utakmice nisu ozbiljnije ugrozili naša vrata, a s druge strane samo je opuštenost hrvatski igrača bila razlog što Robinson još koji put nije išao po loptu u mrežu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙