FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS poziva HSS na suradnju radi jačanja političkog centra

ZAGREB, 10. listopada 2006. (Hina) - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) danas je pozvala Hrvatsku seljačku stranku (HSS) na suradnju radi jačanja političkog centra i na potpisivanje sporazuma o postizbornoj suradnji.
ZAGREB, 10. listopada 2006. (Hina) - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) danas je pozvala Hrvatsku seljačku stranku (HSS) na suradnju radi jačanja političkog centra i na potpisivanje sporazuma o postizbornoj suradnji.

"Riječ je o predizbornom sporazumu o postizbornoj suradnji između HNS-a i HSS-a", rekla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić na konferenciji za novinare održanoj u stanci sjednice Predsjedništva HNS-a, koje je izrazilo zadovoljstvo HSS-ovim prihvaćanjem inicijative za okupljanjem snažnog političkog centra.

Po predloženom sporazumu, HNS i HSS nakon izbora namjeravaju zajednički formirati koaliciju centra koju će predvoditi stranka s osvojenih više zastupničkih mandata u Hrvatskom saboru, a ta će stranka ujedno dati i kandidata za premijera.

"Politički centar definiran HNS-om ima snage da Hrvatskoj da novi zamah", smatra Pusić.

U sporazumu se navodi i da će koalicija centra, nakon izbora, pozvati u koaliciju i SDP, kako bi s njim formirala vladu lijevoga centra.

"SDP nam je najizgledniji postizborni partner", ustvrdila je Pusić.

Član Predsjedništva HNS-a i predsjednik Središnjeg odbora Radimir Čačić naglasio je važnost činjenice da je godinu dana prije izbora HNS-ova politička pozicija "jasna i poznata" i dodao da HNS na sljedeće parlamentarne izbore izlazi samostalno.

Vesna Pusić je kazala da HNS uvijek ide na izbore s jasnim programom, koji imaju i danas, a temelji se na projektima novog hrvatskog suvereniteta i decentralizacije, razvoja pravednog društva i ubrzanja gospodarskog rasta.

"Naša je koalicija programska, ali treba biti i dovoljno politički snažna da se programi realiziraju", rekla je Pusić i navela da je HNS također spreman pozvati druge stranke političkog centra, poput HSLS-a, HSU-a i ostalih, da im se pridruže.

"Želimo da se stranke obvežu da će zajednički formirati vladu nakon izbora, ali HNS na sljedeće parlamentarne izbore izlazi samostalno", ponovila je dodajući kako sve odluke stranačkih tijela zasad idu u tom smjeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙