FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13 sati

ZAGREB, 8. listopada 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 13 sati:
ZAGREB, 8. listopada 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 13 sati:

ZAGREB - U susretu E skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo reprezentacija Hrvatske je na stadionu Maksimir pred 15.000 gledatelja pobijedila Andoru 7:0 (2:0). Pogotke su postigli Mladen Petrić (14, 39, 48, 50), Ivan Klasnić (58), Boško Balaban (62) i Luka Modrić (83)

ZAGREB - Rezultati susreta skupine E kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo i poredak na ljestvici:

Rusija - Izrael 1:1

Engleska - Makedonija 0:0

HRVATSKA - Andora 7:0

LJESTVICA:

1. Engleska 3 2 1 0 6:0 7

2. Izrael 3 2 1 0 6:2 7

3. HRVATSKA 2 1 1 0 7:0 4

4. Makedonija 3 1 1 1 1:1 4

5. Rusija 2 0 2 0 1:1 2

6. Estonija 2 0 0 2 0:2 0

7. Andora 3 0 0 3 1:16 0

SUZUKA - Španjolski vozač Fernando Alonso (Renault) pobjednik je današnje utrke formule 1 za VN Japana. Drugi je bio Brazilac Felipe Massa (Ferrari), a treće mjesto pripalo je Talijanu Giancarlu Fisichelli (Renault). Alonsov najveći konkurent za osvajanje naslova prvaka Nijemac Michael Schumacher (Ferrari) nije završio utrku, odustao je zbog kvara na motoru 17 krugova prije kraja VN Japana. Ovom pobjedom Alonso je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, ima deset bodova prednosti u odnosu na Michaela Schumachera. Posljednja utrka sezone vozi se u Brazilu, 22. listopada, a Alonsu je dovoljan jedan bod da bi obranio naslov prvaka.

SUZUKA - Nijemac Michael Schumacher (Ferrari) izjavio je kako je borba za naslov svjetskog prvaka u formuli 1 gotova. "Da budem potpuno iskren, nema niti trunke šanse da u mirovinu odem sa još jednim naslovom svjetskog prvaka. Alonsu u Brazilu treba jedan bod i to će za njega biti šetnja po parku. Kalkulacije tipa 'ako ja pobjedim u Brazilu, a Alonso ostane bez bodova', čine mi se potpuno besmislenima", izjavio je Schumacher. "Učinio sam sve što sam mogao i svi u Ferrariju mogu biti ponosni na ono što smo napravili ove sezone. Danas nije bilo sreće i što se tu može, nije kraj svijeta", dodao je Schumacher. Unatoč tome što je na pragu obrane naslova, Alonso je prilično oprezan. "Današnja pobjeda je veliko iznenađenje. No, ništa još nije gotovo, odluka pada u Brazilu. Ovo što se danas dogodilo Schumacheru, može se dogoditi meni za dva tjedna", izjavio je Alonso.

CHICAGO - Ruski boksač Nikolaj Valujev (33) obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBA. Valujev je noćas u Chicagu, tehničkim nokautom u 11. rundi, pobijedio Amerikanca Montea Barretta (35). Valujev je bez poraza u profesionalnoj karijeri. U svih 45 borbi izlazio je kao pobjednik, a od toga 33 je dobio nokautom. Valujevu je ovo bila druga uspješna obrana naslova svjetskog prvaka, kojeg je osvojio u prosincu prošle godine, pobijedivši Amerikanca Johna Ruiza. Valujev je najviši borac u profesionalnom boksu. Visok je 213 cm i težak 147 kg, a nadimak mu je "zvijer s Istoka".

TOKIO - Najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer osvojio je ATP turnir u Tokiju. U finalu je za 67 minuta igre pobijedio Britanca Tima Henmana sa 6:3, 6:3. Federeru je ovo deveti ovogodišnji turnirski naslov. Ove sezone nastupio je na 14 turnira, a samo jednom nije igrao u finalu (Cincinnati, izgubio u 2. kolu od Andya Murraya). Također, ove godine izgubio je samo pet mečeva - četiri od Rafaela Nadala i jednog od Murraya. Švicarski tenisač je tijekom karijere nastupio u 55 finala, a 42. puta je izlazio kao pobjednik. Kad se gleda omjer pobjeda i poraza u finalima, Federer je najbolji tenisač u povijesti "Open ere".

Finale:

Roger Federer (Švi/1) - Tim Henman (VBr) 6:3, 6:3

TOKIO - Francuska tenisačica Marion Bartoli osvojila je WTA turnir u Tokiju. U finalu je pobijedila Japanku Aiko Nakamuru sa 2:6, 6:2, 6:2. Ovo je drugi WTA naslov u karijeri za Marion Bartoli.

Finale:

Marion Bartoli (Fra/1) - Aiko Nakamura (Jap) 2:6, 6:2, 6:2

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙