FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni odbor HSS-a o strateškim dokumentima za izbore 2007.

HRVATSKA KOSTAJNICA, , 7. listopada 2006. (Hina) - Glavni odbor HSS-a danas je na sjednici održanoj u Hrvatskoj Kostajnici raspravljalo o strateškim dokumentima stranke za izlazak na izbore 2007.
HRVATSKA KOSTAJNICA, , 7. listopada 2006. (Hina) - Glavni odbor HSS-a danas je na sjednici održanoj u Hrvatskoj Kostajnici raspravljalo o strateškim dokumentima stranke za izlazak na izbore 2007.

Usvojio je program preporoda hrvatskog sela te podržao zakonske prijedloge koji se odnose na poboljšavanje položaja umirovljenika.

HSS smatra da će izbori biti u redovnom roku i da je rano za odlučivanje o koalicijama, a ta stranka hrvatskim građanima i javnosti nudi program kojim se želi izboriti za snažniji razvoj ruralnih područja, rekao je predsjednik stranke Josip Friščić u pauzi sjednice.

HSS ne podržava farmerski sustav hrvatske poljopriverde, jer on jamči opstanak između 6000 do 12.000 najboljih poljoprivrednih gospodarstava, dok je samo u sustavu poticaja registrirano oko 110.000 građana Hrvatske koji žive na selu i od poljoprivrede. Ako se taj proces nastavi, pitamo se kuda će tih 110.000 građana i od čega će živjeti, rekao je Friščić.

Podsjetio je da na ruralnim područja Hrvatske živi 1.300.000 stanovnika, te da prijeti opasnost da za deset godina ti prostori, što preseljavanjem, što zbog starosti, postanu siromašniji za 300.000 do 400.000 stanovnika. To pak znači urbanizaciju Hrvatske, gomilanje problema u urbanim sredinama, kazao je Friščić.

HSS smatra da je samodostatnost hrane najznačajniji stabilizacijski čimbenik svake zemlje, za to se zalaže i to predlaže kroz program preporoda hrvatskog sela za koji želi dobiti podršku hrvatskih građana, posebno onih koji žive na selu i od poljoprivrede, ali, rekao je Friščić, i ostalih, stanovnika gradova, kojima nije svejedno jedu li domaću ili uvoznu hranu, te kakve je kakvoće i cijene ta hrana.

Glavni odbor HSS-a podržao je i dva zakonska prijedloga izmjena i dopuna Zakona o mirovinama, kojima HSS želi da se isprave nepravde za 340.000 umirovljenika koji su otišli u mirovinu poslije 1. siječnja 1999. godine, a čiji je prosjek mirovine pao na 29 posto prosječne plaće.

Friščić je rekao i da je HSS u saborsku proceduru predao i prijedlog promjena Zakona o izmjeni osnovice za obračun mirovine, kako se novim umirovljenicima ne bi stvarale nepravde, jer kako je naglasio, ljudi koji cijeloga života pošteno rade, zavrijedili su i poštenu mirovinu, pošteni život u trećoj dobi, odnosno u starosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙