FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

ZAGREB, 29. rujna 2006. (Hina) - Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) čestitala je danas svim starijim ljudima 1. listopad, Međunarodni dan starijih osoba.
ZAGREB, 29. rujna 2006. (Hina) - Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) čestitala je danas svim starijim ljudima 1. listopad, Međunarodni dan starijih osoba.

U demokratskoj, ekonomskoj i socijalno razvijenoj Hrvatskoj, kakvoj svi težimo, stariji moraju zajedno s mlađima biti kreatori vlastite i sudbine otvorenog, tolerantnog društva u kojem razlike u godinama ne smetaju.

Smisao je Međunarodnog dana starijih osoba da se, ne samo toga dana, ljudi treće dobi osjećaju potrebnima, vrijednima i da bez ikakva kompleksa mogu ispoljavati svoje stvaralačke sposobnosti protkane dugim životnim iskustvom, ističe se u čestitki HSU-a.

Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje u suradnji sa Centrom za gerontologiju Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba organizirao je danas tim povodom na središnjem zagrebačkom trgu manifestaciju pod nazivom III. Gerontološki tulum.

Na Trgu bana Jelačića postavljeni su štandovi na kojima se predstavljaju programske aktivnosti Projekta Gerontoloških centara Grada Zagreba, Centra za gerontologiju, udruga umirovljenika, domova za starije i nemoćne osobe, Gradskog ureda za zdravstvo rad, socijalnu zaštitu i branitelje i dr.

S ciljem promocije aktivnog i zdravog starenja, građanima se dijele različite brošure s informacija o starosti, kao i uslugama i programima dostupnim svim građanima Zagreba, starije životne dobi.

U sklopu preventivno-zdravstvenog dijela programa građani mogu besplatno izmjeriti tlak, provjeriti razinu šećera u krvi, izmjeriti gustoću kostiju i slično.

Na pozornici ispred Gradske kavane, danas do 15 sati traje kulturno-zabavni i rekreativni program, u kojem sudjeluje veliki broj osoba starije životne dobi, solista, zborova, plesnih i rekreativnih grupa te dramskih skupina domova za starije i nemoćne osobe i korisnika programa Gerontoloških centara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙