FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak radne skupine za okoliš srednjoeuropske inicijative

ZAGREB, 5. listopada 2006. (Hina) - U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je počeo dvodnevni sastanak Radne grupe za okoliš Srednjoeuropske inicijative (Central European Initiativ), priopćilo je Ministarstvo.
ZAGREB, 5. listopada 2006. (Hina) - U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je počeo dvodnevni sastanak Radne grupe za okoliš Srednjoeuropske inicijative (Central European Initiativ), priopćilo je Ministarstvo.

Organizatori sastanka su Uprava za strateške i integracijske procese u zaštiti okoliša i Odjel za međunarodnu suradnju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, u suradnji s Tajništvom Srednjoeuropske inicijative.

Uz predstavnike Hrvatske sastanku su nazočili i predstavnici zemalja Srednjoeuropske inicijative: Albanije, Austrije, Češke, Italije, Mađarske i Srbije. Sudjeluju i predstavnici međunarodnih organizacija - Programa za zaštitu okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP) i Regionalnog centra za okoliš srednje i istočne Europe (REC), a očekuje se sudjelovanje tridesetak predstavnika.

Glavni fokus dvodnevnog sastanka bit će zaštita okoliša predviđena Akcijskim planom Srednjoeuropske inicijative za razdoblje od 2007. do 2009., s posebnim osvrtom na unaprjeđenje održivog razvoja srednjoeuropske regije te problematiku okoliša i transporta.

Vezano uz održivi razvoj, od predstavnika se, kako u priopćenju navodi Ministarstvo, očekuje izvještaj o dosadašnjim rezultatima u tom području, kao i planirani projekti na području okoliša srednjoeuropskih zemalja. Ti se projekti odnose na provođenje politike održive proizvodnje i potrošnje u praksi te daljnje djelovanje radne skupine Srednjoeuropske inicijative vezano za turizam i pojačanje institucionalnog okvira održivog razvoja u planinskim predjelima.

Biti će predstavljen i dio Akcijskog plana za razdoblje od 2007. do 2009., vezano za buduće aktivnosti u okolišu i transportu koje uključuju primjenu i daljnji razvoj projekta okolišno održivog transporta (EST goes EAST), procjena korisnosti investiranja u okolišno održivi transport, projekt strateške procjene utjecaja na okoliš velikih infrastrukturnih projekata i upravljanje transportom u kontekstu održivosti okoliša.

Predstavnici Hrvatske na sastanku će izvijestiti o radionici koja je održana u prosincu 2005., na temu održive potrošnje i proizvodnje te obrazovanja za održivi razvoj, a iskoristit će i priliku za predstavljanje novog projekta usmjerenog na održivi razvoj obale i turizma, navodi u priopćenju Ministarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙