FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednici ipak potpisali sporazum s TDR-om

KANFANAR, 2. listopada 2006. (Hina) - Glavni izvršni direktor Tvornice duhana Rovinj Davor Tomašković izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo što je 25 bivših radnika zagrebačkog pogona, koji su nakon zauzimanja pogona prosvjedovali više od četiri mjeseca, potpisali sporazum o isplati otpremnina.
KANFANAR, 2. listopada 2006. (Hina) - Glavni izvršni direktor Tvornice duhana Rovinj Davor Tomašković izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo što je 25 bivših radnika zagrebačkog pogona, koji su nakon zauzimanja pogona prosvjedovali više od četiri mjeseca, potpisali sporazum o isplati otpremnina.

Tim sporazumom, dodao je, radnici su stekli pravo na isplatu naknade koja će se obračunavati jednako kao i radnicima koji su već ranije prihvatili otpremninu po posebnim uvjetima, a ona iznosi 365 tisuća kuna bruto.

"TDR je na taj način u skladu sa svojom socijalnom odgovornošću u potpunosti ispunio preuzete obveze te će, prema prihvaćenom sporazumu, radnicima isplatiti dogovorene iznose", kazao je Tomašković na konferenciji za novinare održanoj u novoj tvornici u Kanfanaru.

Izrazio je zadovoljstvo što se i Vladin Ured za socijalno partnerstvo uključio u taj proces i pomogao da se cijeli postupak kvalitetno završi.

Po njegovim riječima, upravo je nova tvornica u Kanfanaru odgovor TDR-a na sve jaču konkurenciju na svim tržištima na kojima ta tvornica djeluje te je stoga izrazio uvjerenost da će ona postići svoj cilj, a to je zadržati radna mjesta u Hrvatskoj, odnosno u TDR-u.

Odgovarajući na pitanje novinara, Tomašković je kazao da je TDR poziv i sporazum uputio svim bivšim radnicima zagrebačkog pogona, međutim, od 40, njih 15 se nije javilo i očito ga nisu prihvatili.

"Ovim smo zaključili ovaj proces. Smatram da u situaciji u kojoj nismo imali obvezu tim radnicima ponuditi bilo kakve otpremnine, kao socijalno odgovorna kompanija to smo ipak učinili i time napravili jedan krupan iskorak u socijalnom dijalogu u Hrvatskoj", napomenuo je izvršni direktor TDR-a Davor Tomašković dodavši da će se TDR sada okrenuti razvoju kompanije.

Govoreći o novoj tvornici u Kanfanaru, istaknuo je da je riječ o najmodernijoj tvornici duhanske industrije u Europi u kojoj se od 1. svibnja ove godine odvija kompletna proizvodnja.

"Tvornica ima kapacitet od 20 milijardi cigareta godišnje, a mi ćemo ove godine proizvesti više od 14 milijardi cigareta", rekao je Tomašković dodavši kako tvornica u Kanfanaru zapošljava više od 900 ljudi.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, direktor pravne službe TDR-a Ronald Korotaj rekao je kako su u tijeku završni izračuni štete koja je nastala prilikom zauzimanja zagrebačkog pogona. U tom kontekstu on očekuje da će uskoro biti podignuta tužba za naknadu štete koja će biti, kako je rekao, "usmjerena protiv organizatora nasilnog zauzimanja pogona u Zagrebu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙