FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 2. listopada

ZAGREB, 1. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 2. listopada.
ZAGREB, 1. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 2. listopada.

STRASBOURG - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader boravit će u ponedjeljak u Strasbourgu gdje će sudjelovati u radu jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe na kojem će se razmatrati stanje na Balkanu, a posebice na Kosovu. Sanader će se sastati s predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Reneom van der Lindenom a potom će govoriti na plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine. O stanju na Balkanu, posebice na Kosovu, uz premijera Sanadera govorit će i predsjedatelj Predsjedništva BiH Sulejman Tihić, predsjednik Srbije Boris Tadić i albanski premijer Sali Berisha. Premijer Sanader će tijekom boravka u Strasbourgu nazočiti svečanom otkrivanju skulpture Vaska Lipovca "Vježbač" u sjedištu Vijeća Europe.

ZAGREB - Skupina njemačko-hrvatskog prijateljstva njemačkog Bundestaga dolazi u višednevni posjet Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati sa zastupnicima Hrvatskog sabora. Premijer Ivo Sanader primit će ih u 9,00 sati u Banskim dvorima, a predsjednik Sabora Vladimir Šeks u 10,30 sati u saborskoj dvorani Ante Starčevića.

Također će ih primiti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

ZAGREB - Skupina francusko-hrvatskog prijateljstva francuske Nacionalne skupštine dolazi u višednevni posjet Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati sa zastupnicima Hrvatskog sabora, a primit će ih hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks sastat će se sa skupinom francuskih parlamentaraca u 11,30 sati u saborskoj dvorani Ante Starčevića.

BEOGRAD - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte doputovat će u dvodnevni posjet Srbiji gdje će se sastati s najvišim državnim dužnosnicima i koordinatorima Akcijskog plana za suradnju s Haškim sudom, državnim tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i šefom Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasimom Ljajićem.

STOCKHOLM - Odbor za dodjelu Nobelove nagrade objavit će ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za medicinu.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastat će se s turskim premijerom Tayyipom Erdoganom u Bijeloj kući.

DEŽURNI UREDNICI

Noć: Vera Radić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙