FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 9. rujna

ZAGREB, 9. rujna 2006. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za subotu, 9. rujna.
ZAGREB, 9. rujna 2006. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za subotu, 9. rujna.

ZAGREB - Drugi dan konferencije "Izazovi regionalne suradnje u 2007. i 2008." u organizaciji Pakta za stabilnost za jugoistočnu Europu koja se održava u Zagrebu. Drugog dana sudionicima konferencije obratit će se između ostalih specijalni koordinator Pakta za stabilnost za jugoistočnu Europu Erhard Busek i šef delegacije Vincent Degert (9,00 sati, zgrada HAZU, Preporodna dvorana, Opatička 18).

Ta dvodnevna međunarodna konferencija okupila je 150 sudionika iz jugoistočne Europe, Europske unije, međunarodnih organizacija i zaklada koji razgovaraju na temu europske integracije zemalja jugoistočne Europe, u kojoj se nadopunjuju potreba za regionalnom suradnjom s individualnim pristupom država Europskoj uniji. Konferencija se održava u sklopu hrvatskog predsjedanja Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

BERLIN - Papa Benedikt XVI. će po drugi put u subotu posjetiti svoju rodnu Njemačku, gdje će boraviti od 9. do 14. rujna.

Po dolasku Papa će otići u minhensko sjemenište Gregorianum, a prvi susret s vjernicima predviđen je za poslijepodne, kada će Benedikt XVI. na povijesnom Marienplatzu u Muenchenu moliti pred Gospinim kipom. Nakon toga će se u kraljevskoj palači susresti s predsjednikom Njemačke Horst Koelerom, predsjednicom vlade Angelom Merkel i premijerom Bavarske Edmund Stoiberom.

PEKING - Kina obilježava 30. obljetnicu od smrti Mao Tse tonga.

HELSINKI - Počinje summit EU-Kina i EU-Južna Koreja. Europski i kineski čelnici razmatrat će u subotu u Helsinkiju ukupne bilateralne odnose te niz međunarodnih pitanja, s posebnim naglaskom na mogućnosti za daljnje jačanje suradnje, ponajprije gospodarske.

VENECIJA - Zadnji dan i dodjela nagrada na 63. filmskom festivalu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Večer: Domagoj Janković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙