FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da "sve stupidnosti" koje dolaze iz redova SDP-a kada je riječ o prodaji 18 posto dionica Plive koje ima država služe sprječavanju isplate duga umirovljenicima, ali i poručio da će druga rata duga biti isplaćena koncem godine. Sanader je, nakon sjednice Vladina povjerenstva za plinofikaciju, kazao da je posrijedi "pokušaj SDP-a da unese nemir među umirovljenike, jer Vlada će prodajom 18 posto dionica Plive vratiti dug umirovljenicima, dug koji ni Račanova ni bivše vlade nisu priznale". Dug umirovljenicima bit će u cijelosti isplaćen, poručio je pritom Sanader, podsjećajući da drugu ratu duga umirovljenicima treba isplatiti krajem ove godine.

ZAGREB - HDZ odbacuje sve optužbe za netransparentnost prodaje Plive, istaknuo je je danas na konferenciji za novinare glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak dodajući da će Vlada svojih 18 posto dionica prodati najpovoljnijem ponuditelju. Uz najvišu cijenu, kriterij je i zadržavanje zaposlenika i branda Plive te njezin razvoj, rekao je Jarnjak napominjući da Uprava Plive u procesu prodaje te tvrtke nema nikakvu ulogu. Istaknuo je da Vlada novac dobiven prodajom namjerava namijeniti povratu duga umirovljenicima. Izrazio je čuđenje da u SDP-u (u kojem su nekadašnji ministri i premijer), tako malo znaju o procesu prodaje Plive i ulogu regulatorne agencije HANFA-e koja ga nadzire i onemogućava bilo kakvu nezakonitost i netransparentnost. Jarnjak je također odbacio tvrdnje o navodnim tajnim pregovorima premijera Sanadera o prodaji Plive u Veroni u lipnju ove godine.

VUKOVAR - Misija OESS-a u Republici Hrvatskoj i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pokrenuli su projekt "Djeca zajedno" u sklopu kojega će se u razdoblju od rujna do studenoga ove godine održati likovno i literarno natjecanje uz sudjelovanje učenika iz 30 škola s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku i barem jednom jeziku nacionalnih manjina. Projektom "Djeca zajedno" bit će u 30 škola u te dvije županije obuhvaćeno 9686 učenika, među kojima se njih 2595 školuje u nastavi na jeziku nacionalnih manjina. Predstavljajući projekt "Djeca zajedno" na konferenciji za novinare, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić rekao je kako će se kroz zajedničko sudjelovanje u projektu "djeca bolje upoznati, steći prijatelje i razviti međusobnu toleranciju", što je, kako je ocijenio, jedini put prema uspješnom suživotu.

BUZET - U sklopu provedbe programa međugeneracijske solidarnosti "Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe" potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Buzetu otvorila Dnevni boravak za starije osobe. Za provedbu programa "Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe" na području grada Buzeta i obližnje općine Lanišće, resorno ministarstvo osiguralo je 552.375 kuna, a programom je obuhvaćeno 125 starijih osoba, istaknula je potpredsjednica Kosor.

ZAGREB - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović najavila je danas da će tužiti HDZ-ovog gradonačelnika Virovitice Zvonka Kožnjaka za klevetu, a zbog njegove izjave da je zlouporabila svoju dužnost jer je kuću svojih roditelja u Virovitici jednom trgovačkom lancu prodala za puno veću cijenu od realne. Kožnjakove optužbe, koje je iznio na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Virovitici, nazvala je "izmišljotinama i lažima koje mogu biti samo produkt bolesnih umova i dokaz za SDP-ove teze da svaki put kada se uhvati na djelu da radi protiv zakona, HDZ izmišlja nove afere".

ZAGREB - Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić jutros je operirana u Kliničko bolničkom centru Zagreb, operacija je u potpunosti uspjela i postoperativni tijek je uredan, priopćeno je danas iz HSLS-a. U priopćenju stranke navodi se da je operativni zahvat, kojim je odstranjena dobroćudna tvorba iz glave, izvršio dr. Josip Paladino sa suradnicima, te se očekuje brzi oporavak predsjednice HSLS-a.

GOSPIĆ - Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirt predao je danas na Ličkom polju ličko-senjskom županu Milanu Jurkoviću i Gradu Gospiću uvjerenje o razminiranosti 200 hektara poljoprivrednih površina na širem gospićkom području. "Riječ je o do sada najvećem projektu razminiranja u Hrvatskoj. Uz taj projekt, koji je stajao 20 milijuna kuna, HCR je razminirao i područje oko Memorijalnog centra 'Nikola Tesla' u Smiljanu", istaknuo je Jungwirt. Na razminiranih 200 hektara površine pirotehničari su pronašli 26 protupješačkih mina i 1980 komada različitih ubojitih sredstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙