FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: sveučilišni Senat o uvjetima upisa

OSIJEK, 29. rujna 2006. (Hina) - Senat osječkoga Sveučilišta odobrio je danas izmjene upisa u više godine studija, na temelju zahtjeva koje su uputili studenti nekoliko fakulteta i Studentski zbor.
OSIJEK, 29. rujna 2006. (Hina) - Senat osječkoga Sveučilišta odobrio je danas izmjene upisa u više godine studija, na temelju zahtjeva koje su uputili studenti nekoliko fakulteta i Studentski zbor.

Studenti su tražili da se posljednjoj generaciji studenata koja studira po starom nastavnom programu, a ne Bolonjskom procesu, omogući bezuvjetan upis, ili, ako padnu godinu, nastavak studija po starom programu, smatrajući da bi nastavak studiranja po Bolonjskom procesu značio kršenje zakona.

Senat je danas zaključio da se studentima 2. godine sveučilišnih dodiplomskih studija omogući bezuvjetan upis u 3. godinu studija. Studenti 3. godine dodiplomskih studija ostvaruju pravo upisa u 4. godinu studija, uz uvjete koji su utvrđeni nastavnim programima, s još jednim nepoloženim ispitom, a na fakultetima na kojima se primjenjuje bodovni sustav, ako su ostvarili najmanje 70 posto predmetnih bodova.

Studenti 5. godine dodiplomskog studija medicine na temelju odluke Senata ostvaruju pravo upisa u 6. godinu studija s jednim nepoloženim ispitom, a studentima 1. godine studija, koji su počeli studiranje po Bolonjskom procesu, odobrava se izmjena ECTS bodova do 15 posto, u odnosu na utvrđene nastavne programe.

Studentima sveučilišnih i stručnih studija te studentima 1. godine sveučilišnih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija te stručnih studija Senat je odobrio još jedan ispitni rok.

Rektorica Gordana Kralik ocijenila je kako se ispunjavanjem zahtjeva za bezuvjetnim upisom ne bi napravila usluga studentima, a niti ugledu Sveučilišta, ali da se ovakvom odlukom izišlo u susret studentima koji bi se, u slučaju da ne upišu višu godinu studija, teško uklopili u cjelokupno izmijenjeni sustav.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙