FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor između UEFA-e i Grada Osijeka

Osijek, 22. rujna (Hina) - U sklopu pripremnih radnji za organizaciju UEFA EURO 2012. danas je Hotelu "Osijek" potpisan ugovor između Grada Osijeka i UEFA-a, UEFA-e i Športskih objekata te UEFA-e i Zračne luke Osijek.
Osijek, 22. rujna (Hina) - U sklopu pripremnih radnji za organizaciju UEFA EURO 2012. danas je Hotelu "Osijek" potpisan ugovor između Grada Osijeka i UEFA-a, UEFA-e i Športskih objekata te UEFA-e i Zračne luke Osijek.

U ime Grada Osijeka ugovor je potpisao zamjenik gradonačelnika Gordan Matković, koji je istaknuo kako je "Osijek oduvijek bio dobar domaćin, a ako Hrvatska i Mađarska dobiju organizaciju europskog prvenstva u nogometu bit će to velika prilika da se promovira Osijek i Županija u turističkom i gospodarskom smislu".

Dodao je kako je Osijek koji je već jedno veliko gradilište svjestan da se infrastruktura i prometnice moraju do 2012. godine maksimalno urediti i izgraditi. Za obnovu i adaptaciju osječkog stadiona država će osigurati 30-tak milijuna eura, kazao je Matković, te naglasio značenje razvoja hotelsko ugostiteljske ponude u Gradu.

Kako je istaknuto potpis od strane UEFA-e uslijedit će ako kandidatura za organizaciju EUFA EURO 2012.godine bude prihvaćena. U sklopu posjeta Hrvatskoj i Mađarskoj, Osijek će 27. rujna posjetiti česteročlana inspekcija Europske nogometne federacije, a tada će biti predstavljen cjelovit projekt kandidature grada za sudjelovanje u organizaciji Europskog nogometnog prvevstva 2012. godine.

Na današnjoj svečanosti u Hotelu "Osijek" predstavljena je i knjiga kandidatute grada Osijeka za EUFA EURO 2012. Posebno je bilo riječi o ulozi hotela za predstojeće prvenstvo, te je istaknuto kako su već potpisani ugovori s hotelima "Osijek", Waldinger, Eurodom (koji je u izgradnji) i s Mursom, a danas su potpisani ugovori s još 23 hotela u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje bi trebali biti smješteni navijači.Glavni projekt manager kandidature Republike Hrvatske Zoran Cvrk, naglasio je kako treba voditi računa da se hotelske cijene realno formiraju a ne da se pretjeruje s cijenama jer se može dogoditi da gosti i navijači odu u susjedne države, što se kako je rekao dogodilo i Portugalu i Španjojskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙