FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani dokumentarnog filma od 2. do 6. listopada

BJELOVAR, , 28. rujna 2006. (Hina) - Od 2. do 6. listopada u Bjelovaru će se održati Dani dokumentarnog filma "Doku-Art" na kojemu će biti prikazano trinaest domaćih i stranih dokumentarnih filmova.
BJELOVAR, , 28. rujna 2006. (Hina) - Od 2. do 6. listopada u Bjelovaru će se održati Dani dokumentarnog filma "Doku-Art" na kojemu će biti prikazano trinaest domaćih i stranih dokumentarnih filmova.

Među njima će biti i hrvatskih premijera, istaknuli su na konferenciji za novinare u Bjelovaru organizatori, članovi Zadruge za videoprodukciju ZUM i predstavnici Grada Bjelovara koji je pokrovitelj manifestacije.

Prema riječima predstavnika orgnizatora Tibora Javureka, svi su filmovi višestruko nagrađivani. Bit će izvedene dvije hrvatske premijere među kojima i filma Petra Krelje "Moja susjeda Tanja", koji je prije mjesec i pol dana imao svjetsku premijeru.

Gledatelji će moći vidjeti i tri dokumentarca Zorana Tadića o ljudima iz dalmatinskog krša, film Viktora Kossakovskyog "Svyato", film Damira Čučića "La strada", film Jasmine Žbanić pobjednik Zagreba dox-a 2005. "Slike s ugla" i druge filmovi autora iz Nizozemske, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Rusije.

Svakoga dana na Doku-artu će sudjelovati i gosti.

Posjetitelji će, rečeno je, moći vidjeti i jedan od najgledanijih dokumentarnih filmova u posljednjih deset godina, film Adele Peeve iz Bugarske "Čija je to pjesma?".

Selektorica "Doku-Arta" je filmska autorica i kritičarka Rada Šešić, Bjelovarčanka koja od 1993. živi i radi u Nizozemskoj, gdje predaje na sveučilištu u Amsterdamu na Fakultetu za teoriju i povijest filma.

Doku Art je humanitaran, filmovi će se prikazivati u bjelovarskom Domu kulture, a ulaz je pet kuna. Prikupljenim novcem će se opremiti dvnevni boravak V. osnovne škole u Bjelovaru za djecu s posebnim potrebama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙