FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan policije proslavljen u PU karlovačkoj

KARLOVAC, 27. rujna 2006. (Hina) - Dan policije i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policije, proslavljeni su danas u Policijskoj upravi karlovačkoj pohvaljivanjem najboljih djelatnika.
KARLOVAC, 27. rujna 2006. (Hina) - Dan policije i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policije, proslavljeni su danas u Policijskoj upravi karlovačkoj pohvaljivanjem najboljih djelatnika.

Javnim priznanjem načelnik PU karlovačke Nenad Kranjčec pohvalio je dvanaestoricu djelatnika za njihov poseban doprinos u redovnom radu. Djelatnik Vlado Cindrić iz Jedinice interventne policije dobio je javno priznanje i za izuzetne sportske rezultate u streljaštvu.

Govoreći o stanju kriminala, načelnik Kranjčec rekao je da je u prvih osam mjeseci ove godine, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, broj kažnjivih djela porastao za 6,8 posto: lani je evidentirano 1287, a ove godine 1375 kažnjivih djela. To se prvenstveno može pripisati povećanom angažmanu Odsjeka gospodarskog kriminaliteta, kazao je Kranjčec, jer je ove godine otkriveno 155 takvih djela, a prošle godine u prvih osam mjeseci 40, što je 287 posto više.

Govoreći o prometnoj sigurnosti, Kranjčec je rekao da je "presretač", nadzirući brzinu vožnje, ove godine prešao 36 tisuća kilometara i potrošio oko 5000 litara benzina, što je rezultiralo s 52 prekršajne prijave, 119 prekršajnih naloga i 558 novčanih kazni u ukupnom iznosu od 317 tisuća kuna.

U ime MUP-a, karlovačkoj Policijskoj upravi na dobrim sigurnosnim rezultatima čestitao je zapovjednik Zapovjedništva interventne policije Zdravko Modrušan. Interventna jedinica PU karlovačke najbolja je u državi zbog čega je i najčešće angažirana na najdelikatnijim zadaćama diljem Hrvatske, rekao je Modrušan.

Pozvao je na potporu Zakladi policijske solidarnosti, a policijske djelatnike da odvajaju djelić svoje plaće kako bi se moglo pomoći obiteljima onih policajaca kojima to bude potrebno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙