FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor počeo 22. sjednicu

ZAGREB, 27. rujna 2006. (Hina) - Hrvatski sabor u srijedu je počeo 22. sjednicu, prvu nakon ljetne stanke, koja će trajati tri tjedna.
ZAGREB, 27. rujna 2006. (Hina) - Hrvatski sabor u srijedu je počeo 22. sjednicu, prvu nakon ljetne stanke, koja će trajati tri tjedna.

Zastupnici su na početku zasjedanja utvrdili dnevni red 22. sjednice na kojemu je, uz novih pet, ukupno 57 točaka.

Nakon utvrđivanja dnevnog reda, u Velikoj je vijećnici počelo 'aktualno prijepodne' koje u pravilu traje četiri sata, a tijekom kojega će zastupnici postavljati pitanja premijeru Ivi Sanaderu i članovima Vlade.

Ispred zgrade Hrvatskog sabora okupili su se predstavnici Novog sindikata te bivši radnici Tvornice duhana Zagreb (TDZ) koji su zastupnicima dijelili letke, u kojima traže da se na dnevni red sjednice Hrvatskog sabora uvrsti HSP-ovu interpelaciju o radu Vlade i drugih mjerodavnih institucija na provedbi saborskih zaključaka o sankcioniranju nepravilnosti u pretvorbi i privatizaciji.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izvijestio je da interpelaciju nije uvrstio u dnevni red jer nije upućena u skladu sa saborskim Poslovnikom, te je, na zahtjev HSP-a, konačnu odluku o tome hoće li interpelacija ići u proceduru prepustio saborskom Odboru za Ustav i Poslovnik.

Šeks je izvijestio i kako je Vladi na razmatranje uputio prijedlog nezavisnog zastupnika Slavena Letice da se u dnevni red uvrsti zaključna rasprava o posljedicama revizije pretvorbe i privatizacije.

Nakon što dobije mišljenje Vlade, Hrvatski sabor bi trebao odlučiti hoće li taj prijedlog uvrstiti u dnevni red sjednice.

Nakon 'aktualnog prijepodneva' Hrvatski sabor bi trebao otvoriti raspravu o SDP-ovoj interpelaciji o odgovornosti Vlade za stanje u Požeško-slavonskoj županiji.

SDP smatra da je Vlada odstupila od utvrđene politike u provođenju zakona, odnosno da nije spriječila nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju županije koja je zbog loše politike bivšeg HDZ-ovog vodstva bankrotirala i ne može normalno funkcionirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙