FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Delegacija UEFE zadovoljna viđenim u Splitu

SPLIT, 26. rujna 2006. (Hina) - Delegacija Europske nogometne federacije (UEFA), koja je stigla u inspekciju hrvatsko-mađarske kandidature za domaćinstvo EP 2012., danas prijepodne boravila je u Splitu.
SPLIT, 26. rujna 2006. (Hina) - Delegacija Europske nogometne federacije (UEFA), koja je stigla u inspekciju hrvatsko-mađarske kandidature za domaćinstvo EP 2012., danas prijepodne boravila je u Splitu.

U Poglavarstvu grada nazočili su projekciji filma o rekonstrukciji stadiona Poljud i drugim planovima za obnovu grada do 2012. Potom su obišli stadion Hajduka, gdje im je projektant objekta iznio svoje viđenje rekonstrukcije ovog stadiona.

Član Uefine delegacije Giorgio Marchetti novinarima je izjavio da je Split vrlo lijep grad, te da su vrlo zadovoljni onim što su vidjeli.

"Prezentacija u Poglavarstvu grada, vezana za planove obnove, bila je izuzetno uvjerljiva i uspješna", kazao je Marchetti.

Na upit novinara kakve su šanse da Hrvatska i Mađarska dobiju organizaciju EP 2012., diplomatski je kazao da na takvo pitanje sada ne može dati odgovor. Dodao je da će u svakom slučaju njihovo izvješće Izvršnom odboru Uefe biti pozitivno, jer su zadovoljni svime što su do sada vidjeli u Hrvatskoj, te da su oduševljeni Splitom.

Zoran Cvrk, projekt-menadžer hrvatsko-mađarske kandidature, novinarima je kazao da je njegov dojam da je delegacija Uefe impresionirana onime što je vidjela u Zagrebu i Splitu.

Nakon obilaska hotela Lav, Uefina inspekcija je krenula za Rijeku. Uefina inspekcija će u nepuna tri dana obići potencijalne gradove domaćine - Zagreb, Rijeku, Split i Osijek, a nakon toga će svoj rad nastaviti u Mađarskoj.

Jučer je Uefina delegacija boravila u Zagrebu, gdje se susrela sa hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

Odluku o organizatoru kontinentalnog prvenstva Europska nogometna federacija (UEFA) donijet će 8. prosinca, a kandidati su Italija, te zajednički Ukrajina i Poljska, te Mađarska i Hrvatska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙