FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13 sati

ZAGREB, 26. rujna 2006. (Hina) - Pregled događaja do 13 sati:
ZAGREB, 26. rujna 2006. (Hina) - Pregled događaja do 13 sati:

ZAGREB/GUANGZHOU - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u kineskom Guangzhou. Kostanić je u 1. kolu pobijedila šestu nositeljicu Amerikanku Meghann Shaughnessy sa 6-4, 6-4. Bio je ovo njihov drugi susret na WTA Touru, prije dvije godine Amerikanka je bila bolja. U sljedećem kolu Kostanić igra protiv bolje iz dvoboja Ruskinje Olge Pučkove i Kineskinje Zi Yan. Kineskinju je prije tjedan dana Kostanić pobijedila u prvom kolu Pekinga, a Pučkova je prošlog tjedna igrala u finalu Kolkate.

1. kolo:

Jelena Kostanić (Hrv) - Meghann Shaughnessy (SAD/6) 6-4, 6-4

BANGKOK - Ciparski tenisač Marcos Baghdatis zbog ozljede ramena otkazao je nastup na ATP turniru u Bangkoku, gdje je bio drugi nositelj. "Otkazao sam nastup jer ne mogu servirati, niti reternirati", izjavio je Baghdatis, koji bi mogao tri tjedna izbivati s teniskih terena. Baghdatis je prije devet dana u Pekingu osvojio svoj prvi ATP turnir. Baghdatisova ozljeda dobra je vijest za Marija Ančića, koji se bori za nastup na Masters Cupu u Šangaju (12-19 studenoga), završnom turniru sezone na kojem sudjeluje osam najboljih tenisača na svijetu. Ančić se nalazi na desetom mjestu ATP liste za prvaka, a Baghdatis je osmi (ima 30 bodova više od Ančića). Puno bliži Masters Cupu je Ivan Ljubičić, koji je trenutno četvrti na ATP listi za prvaka. Mario Ančić je drugi nositelj Bombaja, a u susretu prvog kola mladi je Splićanin pobijedio Rusa Igor Kunicina 6:3, 6:2. Idući Ančićev protivnik biti će Talijan Stefano Galvani.Ivana Ljubičića u Bangkoku, kao prvog nositelja, očekuje dvoboj protiv Španjolca Fernanda Vicentea.

RIM - Talijanski nogomet nikako da dođe do predaha, skandali se nižu jedan za drugim, a najnoviji je vezan za milanski Inter, kojeg se sumnjiči za uhođenje nogometnih sudaca i svojih igrača, objavio je u ponedjeljak talijanski dnevnik "La Gazzetta dello Sport". Afera je buknula nakon što je javni tužitelj otkrio da postoji urota velikih razmjera. Urotnici su organizirali uhođenje istaknutih talijanskih poduzetnika, političara te drugih slavnih osoba iz javnog života, a podatke koje su skupili uhođenjem koristili su za ucjenu tih osoba. Urotnici su uspjeli prodrijeti u strogo čuvane baze podataka, a koristili su se i priluškivanjem telefonskih razgovora. Među onima koje se sumnjiči za uhođenje je i jedan od najtrofejnijih talijanskih nogometnih klubova milanski Inter. Navodi se kako je 2002. godine Inter angažirao privatnog detektiva Emanuelea Ciprianija, koji je dobio zadatak da uhodi nogometnog suca Massima De Santisa i tadašnjeg Interova napadača Christiana Vierija. Cipriani se trenutno nalazi u pritvoru, a vlasnik Intera Massimo Moratti odbacuje sve optužbe. Talijanski nogometni savez najavio je istragu u vezi ove najnovije afere sa prisluškivanjem i uhođenjem. Zasad je teško reći koliko će trajati istraga, te hoće li Inter biti kažnjen.

TEHERAN - Iran je odustao od nastupa na predstojećem SP u dizanju utega nakon što je otkriveno da je devet od 11 reprezentativaca bilo pozitivno na doping testu, koji je obavljen prije nekoliko dana, objavila je iranska državna televizija. Iranski olimpijski odbor najavio je da će spomenuti dizači utega biti kažnjeni ukoliko budu pozitivni i na tzv. B-testu. Među onima koji su bili pozitivni nema svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Hosseina Rezazadeha. SP u dizanju utega održava se u Santo Domingu (Dominikanska Republika) od 29. rujna do 7. listopada.

PORTSMOUTH - Nakon što je nastupio u susretu engleskog Liga Kupa protiv Mansfielda i upisao asistenciju, hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar nije bio u krugu kandidata za ligaški ogled Portsmoutha i Boltona. Portsmouth protiv Wanderersa nije uspio nastaviti pobjednički niz i u susretu šestog kola upisao je prvi poraz. Bolton je na Fratton Parku slavio 1:0 pogotkom Kevina Nolana u 22. minuti. Menadžer "Pompeya", Harry Redknapp u dvoboju protiv Wanderersa na travnjak je poslao trenutačno najjači sastav, a Kranjčar nije bio među 16 prijavljenih igrača i još će neko vrijeme pričekati na premierligaški debi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙