FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: 19 mrtvih u napadima diljem zemlje

BAGDAD, 24. rujna 2006. (Hina/AFP) - Devetnaest osoba, među kojima osmorica pripadnika iračke službe sigurnosti, ubijeno je u nekoliko napada u nedjelju u Bagdadu i na sjeveru Iraka.
BAGDAD, 24. rujna 2006. (Hina/AFP) - Devetnaest osoba, među kojima osmorica pripadnika iračke službe sigurnosti, ubijeno je u nekoliko napada u nedjelju u Bagdadu i na sjeveru Iraka.

Prvi napad automobilom-bombom bio je uperen protiv policijske ophodnje u četvrti u središtu Bagdada, pri čemu je ubijen prolaznik i ranjeno je četrnaest osoba, među kojima četiri policajca, doznaje se od službe sigurnosti. Eksplozija se dogodila u sektoru u kojemu je autobusni kolodvor Al-Amana i crkva, u četvrti Karrada.

Meta drugog napada automobilom-bombom bila je vojna ophodnja u četvrti Azamiyah (na sjeveru Bagdada), pri čemu su dva vojnika ubijena, a jedan vojnik i žena su ranjeni.

Treći automobil-bomba eksplodirao je kod mrtvačnice, u središtu prijestolnice, pri prolasku policijske ophodnje, ubivši četvoricu policajaca i dvoje prolaznika. U napadu su ranjena dva policajca i četiri civila, prema sigurnosnom izvoru.

Ubijena su i trojica vozača kamiona kada je konvoj koji je prevozio opremu za iračku vojsku naišao na bombu te u napadu automatskim oružjem i raketama u Abu Ghraibu, u zapadnom predgrađu Bagdada, prema drugom izvoru.

Na sjeveru zemlje bombaš samoubojica se automobilom punim eksploziva zaletio u vojnu postaju u središtu Tall Afara, na krajnjem sjeverozapadu Iraka, uz sirijsku granicu. U eksploziji su dva vojnika izgubila život, a dvojica su ranjena.

U Bakubi (60 km sjeverno od Bagdada), pet osoba, među kojima i policajca, ustrijelili su naoružani nepoznati muškarci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙