FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devet mrtvih u petak u Iraku

BAGDAD, 22. rujna 2006. (Hina/AFP) - Devet osoba ubijeno je u petak u Iraku u napadima sjeverno i južno od Bagdada, doznaje se od sigurnosnog izvora.
BAGDAD, 22. rujna 2006. (Hina/AFP) - Devet osoba ubijeno je u petak u Iraku u napadima sjeverno i južno od Bagdada, doznaje se od sigurnosnog izvora.

Dva su policijska časnika ubijena, a pet je policajaca, kao i dvoje djece, ranjeno u sukobima južno od Bagdada, izvijestio je izvor.

Kako javlja policija, dva su časnika ubijena dok su pokušavala deaktivirati bombu u Hassoui, pedesetak kilometara južno od prijestolnice. Dvoje je djece ranjeno u eksploziji druge bombe u tom sektoru, dodaje.

U Latifiyahu (40 km južno od Bagdada) pet je policajaca ranjeno u eksploziji dviju bomba pri prolasku njihove ophodnje.

U Baaqubi (60 km sjeverno od Bagdada) naoružane su osobe ustrijelile četvero domaćih ljudi, među kojima je bračni par bio žrtva napada u svom domu.

Ubojstva na vjerskoj osnovi sve su češća u prijestolnici pokrajine Diyala gdje su šijitske obitelji zbog prijetnja morale napustiti svoj dom.

U Kirkuku (250 km sjeverno od Bagdada) ubijeni su vatrogasac i policajac, a prolaznik je ranjen iz automatskog oružja u središtu tog naftom bogatog grada.

U Samarri (125 km sjeverno od Bagdada), ubijen je čuvar konvoja predsjednika općinskog vijeća, a pet je njegovih kolega ranjeno u eksploziji bombe pri prolasku konvoja.

U Bagdadu, gdje je automobilski promet zbog sigurnosti bio zabranjen veći dio dana u petak, na dan molitve, u više četvrti pronađeno je sedam trupala izrešetanih metcima.

Ukupno je u petak diljem zemlje pronađeno jedanaest trupala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙