FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milijun eura u financiranje projekta jačanja operativnog kapaciteta u Ministarstvu poljoprivrede

ZAGREB, 20. rujna 2006. (Hina) - Sudionici CARDS-ovog projekta "Jačanje operativnog kapaciteta u sklopu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva" predstavili su danas rezultate tog projekta u koji je Europska unija uložila milijun eura.
ZAGREB, 20. rujna 2006. (Hina) - Sudionici CARDS-ovog projekta "Jačanje operativnog kapaciteta u sklopu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva" predstavili su danas rezultate tog projekta u koji je Europska unija uložila milijun eura.

Cilj projekta, kako je rečeno, bio je ojačati operativnu i administrativnu učinkovitost Ministarstva poljoprivrede u ispunjavanju obveza preuzetih u sklopu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te u korištenju pred-pristupne pomoći EU-a za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja i aktivnosti.

Projekt je trajao 24 mjeseca, a provodili su ga Ministarstvo za zaštitu potrošača Savezne Republike Njemačke i Europski centar za javno pravo iz Grčke.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miroslav Božić izrazio je zadovoljstvo što se Ministarstvo poljoprivrede uklopilo u mrežu projekata kojima se reformira javna uprava u Hrvatskoj. Sam naziv ovog projekta govori da se podiže operativna učinkovitost u različitim upravama unutar ministarstva, posebice u sklopu prilagodbe EU, pojasnio je.

U sklopu projekta su održani brojni treninzi za stručnjake Ministarstva, odnosno podizana je sposobnost administrativaca u Ministarstvu kako bi se što uspješnije mogli koristiti predpristupni fondovi.

Božić je ocijenio kako je danas naša administracija u stanju pružiti prvorazrednu uslugu korisnicima predpristupnih sredstava i programa. Cijeli smisao projekta, kako je kazao, je da ta usluga bude što bolja i da vrijeme čekanja bude što kraće.

U sklopu programa ocijenjena je organizacijska struktura Ministarstva u pogledu potreba vezanih uz pristupanje EU-u, predstavljeni su programi edukacije i usavršavanja zaposlenih u skladu s najboljim europskim praksama.

Održani su seminari, tečajevi i radionice za zaposlene, pružena je potpora izradi mjera i politike za razvoj ruralnih područja i napravljen je prvi razvojni plan za ruralna područja (SAPARD), pružene su informacije o organizacijskim mjerama potrebnim za uspostavu SAPARD Agencije, zaposlenici su intenzivno osposobljeni i upoznati sa svim pitanjima vezanim uz sustav integrirane uprave i kontrole, uzajamnu usklađenost i mjere kontrole, identificirani su propusti u nacionalnom zakonodavstvu te prioriteti usklađivanja sa Zajedničkom politikom ribarstva itd.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙