FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 20. rujna

ZAGREB, 19. rujna 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 20. rujna
ZAGREB, 19. rujna 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 20. rujna

NEW YORK - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji sudjeluje na 61. zasjedanju Opće skupštine UN-a, nazočit će svečanom otvaranju Clintonove globalne inicijative, a tijekom dana biti će mu uručena nagrada Međunarodne zaklade Raoul Wallenberg. Predsjednik Mesić trebao bi imati i nekoliko bilateralnih susreta. Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji sudjeluje na 61. zasjedanju Opće skupštine UN-a, obratit će se sudionicima zasjedanja, a također će održati predavanje u Sveučilištu Columbia.

NEW YORK - Američki predsjednik George W. Bush sastat će se s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a.

NEW YORK - Na rubu zasjedanja Opće skupštine UN-a na razini ministara vanjskih poslova sastaje se kontaktna skupina za Kosovo (Rusija, SAD, Italija, Velika Britanija, Njemačka, Francuska). Na sastanku sudjeluje posebni izaslanik UN-a za Kosovo Martti Ahtisaari.

TOKIO - Japanska vladajuća Liberalno-demokratska stranka izabire nasljednika premijera Junichira Koizumija. Novi lider je otprije poznat - drugi čovjek u vladi i Koizumijeva desna ruka Shinzo Abe, koji će postati najmlađi japanski premijer nakon Drugog svjetskog rata.

SANA - Predsjednički izbori u Jemenu. Za položaj se natječe pet kandidata, među kojima i aktualni predsjednik Ali Abdulah Saleh, na vlasti već 28 godina.

BERLIN - Donji dom njemačkog parlamenta trebao bi glasovati o vladinom planu za slanje 2.400 pripadnika mornarice i zrakoplovnih snaga u Libanon u sklopu mirovnih snaga UN-a.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Duška Gerić Koren

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović, Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xkga/xdj ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙