FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Actavis neće povećati cijenu za Plivine dionice

ZAGREB, 18. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 18. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis

Actavis neće povećati cijenu za Plivine dionice

Islandski Actavis priopćio je danas da u ovom trenutku nema namjeru povećati svoju ponudu za Plivu, a Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je pak na svojim Internet stranicama objavila da ju je Actavis danas izvijestio o povlačenju ponude za preuzimanje Plive.

Actavisova obavijest o povlačenju ponude za preuzimanje Plive bit će objavljena u dnevnom tisku i Narodnim novinama, navodi se u priopćenju Hanfa-e.

U obavijesti Actavisa o odgovoru te tvrtke na poboljšanu ponudu američkog Barra, koji je ponudio 820 kuna za svaku Plivinu dionicu, kaže se da je Actavisova ponuda od 795 kuna za dionicu fer i da uključuje pretpostavljene pozitivne sinergijske učinke spajanja Plive i Actavisa.

Na temelju toga, ističe se, Actavis u ovom trenutku ne planira povisiti svoju ponudu za Plivine dionice.

U skladu s tim, Actavis će, kaže se u priopćenju, poduzeti potrebne korake prema Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga kako bi povukao priloženo jamstvo.

Islandski Actavis u svom priopćenju potvrđuje da kontrolira 20,8 posto dionica Plive, kroz izravno vlasništvo i opcijske ugovore.

Actavis također ističe da će pažljivo pratiti razvoj događaja oko preuzimanja Plive te da zadržava pravo povratka u taj proces.

"Iako i dalje vjerujemo da kombinacija naših dvaju poslovanja može stvoriti jednu od najuzbudljivijih kompanija u našoj industriji i dobru osnovu za postizanje značajnog budućeg rasta, mi ne želimo, unatoč iznimno snažnim sinergijama, ugroziti naše razvojne planove preplaćivanjem ove akvizicije", izjavio je predsjednik i glavni izvršni direktor Actavisa Robert Wessman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙