FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet, za ponedjeljak 18. rujna

ZAGREB, 17. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 18. rujna.
ZAGREB, 17. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 18. rujna.

NEW YORK - Predsjednik Republike Stjepan Mesić u posjetu Sjedinjenim Državama u povodu 61. zasjedanja Opće skupštine UN-a koje počinje u utorak. Mesić će u ponedjeljak posjetiti burzu u New Yorku, a predviđen je i susret s predstavnicima hrvatske dijaspore.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će predsjednika Narodnog sobranja Republike Bugarske Georgija Pirinskog koji stiže u jednodnevni radni posjet Hrvatskoj. Dvojica predsjednika parlamenata razgovarat će o suradnji u okviru parlamentarne dimenzije Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP). Hrvatska je preuzela jednogodišnje predsjedanje SEECP-om na summitu u Solunu u svibnju ove godine. Nakon Hrvatske SEECP-om će predsjedati Bugarska. Izjave za medije najavljene su za 10.50 sati, a nakon toga s Georgijem Pirinskim razgovarat će i premijer Ivo Sanader (11.15 sati).

BEČ - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na 50. zasjedanju Glavne konferencije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), kojom će dominirati iranski nuklearni program. Na marginama konferencije ministrica Grabar-Kitarović sastat će se s izvršnim tajnikom Organizacije za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih pokusa Tiborom Tothom.

BRUXELLES - Počinje bilateralni screening za poglavlje prometne politike. Screening, tijekom kojega će hrvatski predstavnici upoznati Europsku komisiju sa stanjem hrvatskog zakonodavstva i dosad ostvarenom razinom usklađenosti s pravnom stečevinom EU-a na polju prometne politike, traje do 21. rujna.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nataša Barac

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙