FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorene Vinkovačke jeseni

VINKOVCI, 16. rujna 2006. (Hina) - Scensko-glazbenim programom "Kad bećari šorom zapjevaju", na pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića u središtu Vinkovaca, u petak na večer svečano su otvorene 41. vinkovačke jeseni, priredba tradicijske kulture, ove godine posvećena slavonskom bećaruScensko-glazbenim programom "Kad bećari šorom zapjevaju", na pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića u središtu Vinkovaca, u petak na večer svečano su otvorene 41. vinkovačke jeseni, priredba tradicijske kulture, ove godine posvećena slavonskom bećaru
VINKOVCI, 16. rujna 2006. (Hina) - Scensko-glazbenim programom "Kad bećari šorom zapjevaju", na pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića u središtu Vinkovaca, u petak na večer svečano su otvorene 41. vinkovačke jeseni, priredba tradicijske kulture, ove godine posvećena slavonskom bećaru

U nazočnosti brojnih uglednika i gostiju, među kojima potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić, ministri poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i unutarnjih poslova Petar Čobanković i Ivica Kirin, đakovački i srijemski biskup msgr. dr. Marin Srakić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, 41. vinkovačke jeseni otvorenima je proglasio predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, koji je i pokrovitelj te Jeseni.

"Vinkovačkim jesenima svake godine otvaramo riznicu koja pokazuje narodno stvaralaštvo i tradicijsku kulturu Slavonije i Srijema. One su izraz ljubavi Slavonaca prema svom kraju i zavičaju, a iznad svega su predstraža očuvanja slavonskog i hrvatskog indentita", rekao je otvarajući Vinkovačke jeseni Vladimir Šeks.

Gradonačelnik Mladen Karlić rekao je kako su Vinkovačke jeseni izrasle iz želje da se ne ugasi ljubav prema tradiciji i njezinu očuvanju.

U scensko-glazbenom programu, koji je osmislila Ana Cvenić, nastupili su brojni glumci hrvatskog glumišta, tamburaški sastavi, pjevačke skupine i kulturno-umjetnička društva koja njeguju hrvatski izvorni folklor.

Vinkovačke jeseni, započete još 8. rujna, završavaju 17. rujna središnjom priredbom - Svečanim mimohodom sudionika i revijom konjskih zaprega, kad će ulicama grada proći oko 3000 članova 77 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, BiH i Vojvodine, koja njeguju hrvatski izvorni folklor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙