FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks o izbornom zakonodavstvu, borbi protiv korupcije

ZAGREB, 15. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks rekao je u razgovoru za nedjeljni Vjesnik da će izborno zakonodavstvo vjerojatno pretrpjeti tek manje promjene.
ZAGREB, 15. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks rekao je u razgovoru za nedjeljni Vjesnik da će izborno zakonodavstvo vjerojatno pretrpjeti tek manje promjene.

Mislim da neće biti bitnijih promjena u izbornom zakonodavstvu. Moguće su manje promjene, ali ne one koje bi se odnosile na izborni prag za predizborne koalicije. Bit će promjena vezanih uz financiranje političkih stranaka i broj članova potrebnih za registraciju stranke. Taj bi se prag trebao osjetno povisiti, a broj potrebnih članova bi bio negdje između 5000 i 10.000, rekao je Šeks u razgovoru za sutrašnji dvobroj.

Veliki dio razgovora posvećen je borbi protiv korupcije, o čemu je nedavno razgovarao državni vrh s predstavnicima pravosuđa i policije.

"Stvorena je pozitivna politička klima, represivni aparat je na nogama...U toj je mjeri sazrjela svijest i odlučnost za borbu protiv korupcije i kriminala, posebice korupcionaškog kriminala, da je to poruka i krupnim ribama da će se naći u mreži", rekao je Šeks.

Istaknuo je da je, neovisno o zahtjevima javnosti i traženju Europske unije, odnosno Komisije, "poduzimanje svih koraka na suzbijanje tog zla ipak autonomna odluka Vlade, Hrvatskog sabora i vladajuće većine".

"Odlučni smo da uđemo u koštac s korupcijom i sasječemo njezine korijene, odnosno da ih smanjimo na najmanju mogu mjeru", rekao je čelni čovjek Hrvatskog sabora.

Na pitanje hoće li se naći rješenje za Požeško-slavonsku županiju, koja se zbog dugovanja našla u financijskoj krizi i zaposlenici ne dobijaju plaće, Šeks je rekao da će se naći rješenje.

"Na tragu je jedno rješenje prema kojem bi se deblokirao račun Županije, isplatili zaostaci plaća zaposlenima i Županija bi počela funkcionirati. Vode se razgovori i pronaći će se rješenje, ali očišćeno od svih politikanskih primjesa, napuhavanja duga Županije na nekakvih 350 milijuna kuna", rekao je Šeks i dodao da je u toj županiji Državna revizija utvrdila 57 milijuna kuna duga različitim vjerovnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙