FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN očekuje od Izraela da sruši ilegalnu ogradu blizu granice

TYR, 14. rujna 2006. (Hina) - UN je zatražio do Izraela da sruši novu ogradu postavljenu u područje blizu libanonske granice, rekao je UN-ov glasnogovornik.
TYR, 14. rujna 2006. (Hina) - UN je zatražio do Izraela da sruši novu ogradu postavljenu u područje blizu libanonske granice, rekao je UN-ov glasnogovornik.

"U srijedu smo zatražili da se povuku i još nismo dobili odgovor", rekao je Alexander Ivanko, prenosi AFP.

Privremene snage Ujedinjenih naroda u Libanonu (UNFIL) pokrenule su istragu kako bi odredile je li ograda od bodljikave žice u području Kfarkila samo tehnički ispravak "plave linije" ili je ilegalno zadiranje na libanonski teritorij.

"Plava linija", koju je 2000. odredio UN obilježava granicu Libanona i Izraela i označena je ogradama i bodljikavom žicom.

Nedavno su Plave kacige primijetile da Izrael podiže ograde na libanonskom području blizu Kfarkile.

Libanonska vojska prosvjedovala je UNFIL-u jer smatra da nove ograde Izraela mijenjaju "plavu liniju".

Libanonska vojska nastavila se u četvrtak razmještati u selima u središnjem dijelu južnog Libanona koji je Izrael evakuirao i ušla je u mjesta Houla i Markaba, 500 metara od libanonsko-izraelske granice, doznaje se od vojnog izvora.

Tri bataljuna libanonske vojske, ili 350 ljudi i oklopna kola, razmjestili su se u gotovo svim selima središnjeg dijela juga Libanona.

Izraelska vojska u utorak se evakuirala iz istočnoga dijela južnog Libanona i nalazi se još samo na dva položaja u zapadnom području pogranične zone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙