FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 11. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 11. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

GAZA - Sastanak palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i premijera Ismaila Hanije završio je u nedjelju kasno navečer u Gazi bez postizanja dogovora o formiranju koalicijske vlade nacionalnog jedinstva, objavila je agencija dpa. Abas, član Fataha, i Hanija, lider Hamasa koji predvodi palestinsku vladu, nisu se mogli dogovoriti o o temeljnim pitanjima povezanima s formiranjem vlade nacionalnog jedinstva, objavila je dpa pozivajući se na izvore bliske razgovorima.Ipak, glasnogovornik Hamasa je izjavio da je sastanak bio "pozitivan" i da su neke poteškoće prevladane.

KOPENHAGEN - Najmanje četiri osobe su ozlijeđene u ponedjeljak u sudaru trajekata i manjeg putničkog broda u danskoj luci Helsingor, priopćila je policija. Do sudara trajekta i putničkog broda došlo je oko 6.30 ujutro iz zasad nepoznatih razloga, priopćila je policija. Najmanje četiri osobe su ozlijeđene. Prema istom izvoru, u sudaru su oba broda pretrpila znatnu materijalnu štetu. Brodovi su plovili na redovitoj liniji između Helsingora i švedske luke Helsingborg u tjesnacu Oresund.

TOKIO - Japan je u ponedjeljak lansirao treći špijunski satelit za nadzor Sjeverne Koreje, izražavajući bojazan zbog razvoja nuklearnog programa Pjongjanga. Lansiranje optičkog satelita pomoću rakete H-2A bilo je predviđeno za nedjelju, ali je zbog lošeg vremena odgođeno za jedan dan. Satelit je lansiran iz svemirskog centra Tanegashima. Ove zime bi Japan trebao lansirati četvrti špijunski satelit opremljen radarom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙