FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 11. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

MARIJA BISTRICA - Hrvatska nije dobila službeni zahtjev od Europske unije da njezini vojnici otiđu u misiju nametanja mira Libanonu, kazao je premijer Ivo Sanader jučer u Mariji Bistrici. Na novinarski upit premijer je komentirao napis u "Jutarnjem listu" da je Hrvatska negativno odgovorila na upit EU-a za slanje vojnika u misiju nametanja mira, odnosno da je EU od Hrvatske tražio da u Libanon uputi postrojbu Vojne policije, no da se nakon uvida u stanje opreme od toga odustalo. Ako zahtjev dođe, razmotrit ćemo ga na Vladi i zajedno s predsjednikom Stjepanom Mesićem, vrhovnim zapovjednikom i sukreatorom vanjske politike, a o svemu će pravodobno biti obaviještena i javnost, rekao je predsjednik Vlade Sanader u nedjelju u Mariji Bistrici.

MARIJA BISTRICA - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je jučer misno slavlje 275. jubilarnoga zavjetnog hodočašća grada Zagreba u Mariju Bistricu, na kojemu se u najvećem hrvatskom marijanskom svetištu osim biskupa, stotinjak svećenika, đakona, redovnika i časnih sestara, okupilo više od 50 tisuća vjernika. Zagrebački nadbiskup je u propovijedi, pozvavši vjernike da razmisle o spremnosti na žrtvu i na ljubav, istaknuo kako se ni kršćani ni Crkva ne mire s neriješnim pitanjem rada nedjeljom. Upozoravat ćemo trajno da je neosjetljivost za humanu, društvenu, kulturalnu i vjerničku vrijednost nedjelje pogubna jer do nas neprekidno dolaze vapaji onih koji su zakinuti u ostvarivanju svojih temeljnih ljudskih prava, naglasio je kardinal Josip Bozanić.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u srpnju ove godine bila je veća za 0,7 posto u odnosu na lipanj, dok je na godišnjoj razini, prema srpnju prošle godine, zabilježen rast od 3,7 posto, desezonirani su podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od kolovoza 2005. do srpnja 2006. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od kolovoza 2004. do srpnja 2005. bila je pak veća za 4,6 posto.

ZAGREB - Prosječna neto plaća isplaćena za lipanj u Zagrebu iznosila je 5.568 kuna i bila je za 44 kune, odnosno 0,8 posto niža u odnosu na prosjek iz svibnja, dok je u odnosu na prosječnu neto plaću za lipanj na razini države bila veća za 928 kuna. Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje prosječna zagrebačka neto plaća za prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 5.458 kuna ili 5,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Promatrano po pojedinim djelatnostima, najviša neto plaća za lipanj, u iznosu od 8.961 kune, u Zagrebu je isplaćena u proizvodnji uredskih strojeva i računala, a najnižu prosječnu plaću imali su zaposleni u proizvodnji odjeće, doradi i bojanju krzna, 2.461 kunu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙