FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. rujna 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 10. rujna 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Croatia Airlines primio je jučer lažnu dojavu o mogućoj prijetnji eksplozivnom napravom, koja se odnosila na let iz Rima u Dubrovnik. Dojava je primljena oko 17 sati i 30 minuta dok je zrakoplov Airbus A319 tek trebao poletjeti iz Dubrovnika u Rim, odnosno sat i 45 minuta prije leta Rim - Dubrovnik planiran za 19 sati i 45 minuta. Zbog sigurnosnih razloga, zrakoplov Airbus A319 i 104 putnika još su jednom pregledani u Dubrovniku, a detaljan pregled zrakoplova obavila je i talijanska policija prije leta Rim - Dubrovnik. Kako ništa sumnjivog nije pronađeno, utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi. Sigurnosne provjere uzrokovale su kašnjenje letova Dubrovnik - Rim i Rim - Dubrovnik od oko 2 sata i 30 minuta, navodi se na kraju priopćenja Croatia Airlinesa.

HVAR - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić svečano je sinoć u Hvaru otvorio sedmu židovsku kulturnu scenu "Bejahad - Zajedno 2006." koja je počela premijerom filma s prošlogodišnjeg susreta, redateljice Jasminke Domaš, i koncertnim recitalom čelistice Monike Leskovar. Ovogodišnji "Bejahad", na kojemu sudjeluje više od 350 gostiju iz cijeloga svijeta, trajat će do 16. rujna, a osim članova židovskih zajednica sudjeluju i predstavnici bošnjačke nacionalne manjine i Islamske zajednice koji će sudjelovati u raspravi o odnosima Židova i Muslimana. Predsjednik Mesić, pozdravivši okupljene tradicionalnim židovskim pozdravom "šalom", na otvaranju je istaknuo kako zbog svoje tragične povijesti židovski narod, raseljen diljem svijeta, ima potrebu biti stalno i čvrsto povezan ne samo sa svojom domovinom Izraelom nego i između svojih zajednica diljem svijeta te da je jedna od takvih prigoda za međusobni susret Židova iz Hrvatske i svijeta upravo ovaj susret u Hvaru. Židovska prisutnost u Hrvatskoj je dugotrajna, uloga karakteristična, a na nekim područjima javnog života bila je velika, kao što je i danas, rekao je Mesić. Istaknuo je važnost i znakovitost prisutnosti bošnjačke nacionalne manjine i Islamske zajednice na ovom skupu, "imajući u vidu dugu političko sigurnosnu krizu na Bliskom istoku, kao i nedavne događaje u tom dijelu svijeta".

ILOK - Gospodarska i turistička manifestacija 39. iločka berba grožđa, kojom se obilježava početak berbe grožđa u srijemskom vinogorju, otvorena je sinoć u Iloku tijekom prigodne svečanosti održane u staroj gradskoj jezgri. Svečanosti otvorenja pored velikog broja Iločana i gostiju, nazočni su bili i potpredsjednik Vlade Damir Polančec i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković. "Vratili smo se svojim domovima, obnovili dobrim dijelom infrastrukturu a sada se očekuje odgovor Vlade na pitanja gospodarstva", rekao je Petar Čobanković tijekom svečanosti otvorenja iločke berbe grožđa poželjevši Iločanima dobru berbu.

KRAPINA - S popevkom "Zgublena zvezda" Ksenija Erker osvojila je Grand prix ovogodišnjeg Krapinskog festivala s kojim je večeras službeno završen Tjedan kajkavske kulture "Krapina 2006." Pokrovitelj Svečanosti kajkavskih popevki je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimira Šeks koji je sa suprugom bio na festivalu. Krapinski festival održava se 41. godinu zaredom, a nakon deset godina ovog mu je rujna vraćen natjecateljski karakter, što je u Krapinu privuklo mnoga zvučna imena hrvatske zabavno - glazbene scene.

FEROVAC - U prometnoj nesreći dvaju osobnih automobila u mjestu Ferovac u blizini Kutjeva jučer kasno popodne pet osoba je ozlijeđeno - četiri teško i jedna lakše, doznaje se u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj. Ozlijeđenima je pomoć pružena u bolnici i svi su za sada izvan životne opasnosti, rečeno je u policiji. Dvije osobe su operirane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙