FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 9. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 9. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SISAK - Svečanim mimohodom ulicama Siska, svečanim postrojavanjem, dodjelom ratne zastave i državnog odličja "Red Nikole Šubića Zrinskog", te predajom ratne zastave i državnog odličja na trajno čuvanje građanima Siska, 120. brigada Hrvatske vojske "Ban Toma Bakač" Sisak, održala je danas središnju proslavu 15. obljetnice osnutka i borbenog djelovanja. To je bila prva brigada na sisačkom području u Domovinskom ratu i stožerna postrojba obrane grada Siska od 1. rujna 1991. do srpnja 1992. Više stotina pripadnika te brigade HV-a, postrojene ispred Gradske tržnice Kontroba, pozdravio je njihov ratni zapovjednik i ratni zapovjednik obrane grada Siska, brigadni general Vlado Hodalj te podsjetio na ratni put brigade.

OSIJEK - U organizaciji osječke županijske Hrvatske gospodarske komore na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, danas je održana prodajno promotivna akcija "Budimo kroativni-proizvodimo i kupujmo kvalitetno" na kojoj je sudjelovalo 160 tvrtki iz cijele Hrvatske. To je deveta akcija koju je organizirala Županijska komora Osijek od 1997. godine i "svaka je pokazala da su građani spremni kupovati kvalitetne hrvatske proizvode", kazala je Katarina Pekanov, poslovna tajnica osječke komore. Dodala je kako "cilj ove i sličnih akcija koje Hrvatska gospodarska komora provodi nije biti nelojalna konkurencija stranoj robi već ponuditi kvalitetne domaće proizvode".

ĐAKOVO - Ravnatelj Državne ergele lipicanaca u Đakovu Pavo Sabolski govoreći na svečanoj akademiji u povodu dvije obljetnice ergele - 500 godina spomena i 200 godina lipicanskog uzgoja, istaknuo je kako su đakovački lipicanci glas o svojoj ergeli, gradu, Slavoniji i Hrvatskoj pronijeli po cijelome svijetu. Lipicanci su, kazao je, u svijetu dobili najviše ocjene što potvrđuje i članstvo u Međunarodnom udruženju uzgajivača lipicanaca. Po riječima predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, pokrovitelja proslave otkako je od 1997. đakovačka ergela prešla u državno vlasništvo, okrenula je novu stranicu. Od tada se najvećim dijelom financira sredstvima državnog proračuna u kojem je samo u ovoj godini osigurano 3,500.000 kuna za prvu fazu izgradnje 16,5 milijuna kuna vrijedne zatvorene jahaonice u Đakovu.

SINJ - Potpredsjednik Gradskog odbora SDP-a Sinja Velibor Milošević, koji obnaša i dužnost člana Gradskog poglavarstva te dogradonačelnika, isključen je iz SDP-a, izvijestili su danas na konferenciji za novinare čelnici Gradskog odbora SDP-a predsjednica Nataša Poparić i član Mišo Varenina. Poparić je rekla da je odluka o Miloševićevu isključenju donesena sinoć jer je on "svojim ponašanjem i djelovanjem u zadnjih nekoliko mjeseci kršio programska načela i ciljeve stranke i time nanio štetu njezinu ugledu". Dodala je da je Miloševićev neopravdani sukob s novinarima, koji je ostavilo štetne posljedice na ugled SDP-a, ne samo u Sinju nego i na razini razini Hrvatske, bio "kap koja je prelila čašu i preko koje nismo mogli prijeći".

KANEGRA/UMAG - Čak 34 plivača sudjelovalo je u današnjoj akciji "Plivanje za mir" Saveza izviđača Hrvatske, a koja je za cilj imala preplivati Savudrijsku valu zajedno s predstavnicima Zveze tabornika iz Slovenije. Projekt je dio svjetskog skautskog projekta pod nazivom "Darovi za mir" u okviru obilježavanja stote obljetnice skautizma u svijetu, a koja će se proslaviti 2007. godine. Sudionici akcije, 25 iz Slovenije i devetero iz Hrvatske, preplivali su maraton iz Kanegre nedaleko Umaga do Sleče u Sloveniju, dužine dva i pol kilometara. Maraton nije bio natjecateljski, a svi su sudionici, unatoč uzburkanom moru koje je znatno otežavalo plivanje, stigli do cilja. Tajnica Saveza izviđača Hrvatske Lana Hristov istaknula je kako je akcija zajednički dar svjetskom miru hrvatskih i slovenskih izviđača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙