FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV; Sport u 21 sat

ZAGREB, 8. rujna 2006.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 8. rujna 2006.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BEOGRAD

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija je na Europskom prvenstvu u Beogradu u razigravanju za poredak od sedmog do desetog mjesta svladala Rusiju sa 10-7 (2-1, 4-1, 1-2, 3-3), te će u subotu u 11.30 sati igrati za sedmo mjesto protiv pobjednika dvoboja Njemačka - Nizozemska.Utakmica je odigrana na bazenu Tašmajdan pred 300 gledatelja, a sudili su Moliner (Španjolska) i Stavridis (Grčka).

HRVATSKA: Volarević, Pavić; Burić 1, Pavlović 3, Antonijević, Vranješ, Štritof, Marković 1, Đogaš 2, Premuš, Šetka, Bušlje, Bošković 1, Joković 2, Muslim

RUSIJA: Smirnov, Šaltanov; Jacev 1, Halturin, Dokučajev, Balašov 2, Korotajev, Čomahidze, Stratan 2, Agarkov, Zakirov 1, Višnjakov 1, Rekečinski, Gubarev

PEKING/ZAGREB

Hrvatska posada Šime Fantela-Igor Marenić iz zadarskog kluba Svetog Krševana zauzima 12. mjesto nakon dva dana jedrenja i pet kvalifikacijskih plovova na Svjetskom prvenstvu klase 470 u kineskom gradu Rizhao. Fantela i Marenić u petak su u svojoj skupini u cilj ulazili kao četvrti, drugi i osmi, a razlike u bodovima su vrlo male, pa tako prvoplasirani Australci Wilmot/Page imaju 15 negativnih bodova, samo sedam manje od hrvatske posade na 12. mjestu. Posada Česić/Kujundžić iz Splita pokvarila je plasman od prvog dana, te su nakon pet plovova ukupno 26., Kostov/Cupać (Uskok Zadar) su 46., a posada Krpeljević/Lalić (Mornar Split) 68.U subotu se jedri zadnji plov kvalifikacija, nakon čega se flota dijeli na finalnu zlatnu, te srebrnu i brončanu skupinu, a svaka od flota odradit će šest regata. Posada Fantela/Marenić je sigurna za ulazak u zlatnu skupinu, Česić/Kujundžić se moraju pripaziti da ne ispadnu, dok bi posada Kostov/Cupać za ulazak u zlatnu skupinu morala u zadnjem plovu kvalifikacija ući u cilj među vodećima u svojoj skupini.

NEW YORK

Teniska "bakica" Martina Navratilova imat će priliku u nedjelju da upravo nevjerovatno dugačku i uspješnu karijeru okonča u 50. godini sa naslovom pobjednice Grand Slam turnira US Open u mješovitim parovima. Navratilova i Bob Bryan plasirali su se u finale mješovitih parova jer je kombinacija Meghann Shaughnessy/Justin Gimelstob predala polufinalni dvoboj bez borbe zbog ozljede Gimelstoba. Neuništiva Navratilova dosad je u karijeri osvojila čak 58 Grand Slam naslova, što u pojedinačnoj konkurenciji, što u parovima i mješovitim parovima. Na putu ka 59. naslovu i konačnom oproštaju - već je jednom prekidala karijeru 1997., pa se vratila 2000. - Navratilovoj i njezinom partneru stoji još samo pobjeda u finalu, a protivnici će im biti bolji iz dvoboja Čeha Martina Damma i Kvete Peschke i Australaca Nicole Pratt i Paula Hanleya. U iznimnoj karijeri Navratilova je osvojila 167 turnira u singlu i 177 u parovima, više nego ijedna druga tenisačica u povijesti.

BEOGRAD

Srpski vaterpolisti prvi su finalisti Europskog prvenstva nakon što su u Beogradu pobijedili Rumunjsku sa 13:6. U drugom polufinalu igraju Španjolska i Mađarska.

BUDIMPEŠTA

Predsjednik Mađarskog olimpijskog odbora Pal Schmitt ostat će na čelu krovne organizacije mađarskog sporta nakon što je u petak na glasovanju o njegovu ostanku na toj dužnosti dobio povjerenje većine izaslanika. Pal Schmitt (64) je predsjednik Mađarskog olimpijskog odbora još od 1989., a prošlog mjeseca je ponudio ostavku nakon što je nekolicina dužnosnika Odbora počela sa skupljanjem potpisa za peticiju kojom se tražilo njegovo povlačenje zbog njegovih političkih aktivnosti. Dvostruki olimpijski pobjednik u mačevanju ujedno je i dopredsjednik konzervativne oporbene stranke Fidesz, a pojedini članovi vjeruju da je zloupotrijebio dužnost predsjednika MOO-a u političke aktivnosti uoči lokalnih izbora u Mađarskoj 1. listopada. Također, spočitavaju mu da je zanemario pripreme i aktivnosti mađarskih sportaša glede nastupa na skorašnjim Olimpijskim igrama u Pekingu. Mađarski sportaši će briljirati u Pekingu, u to vas uvjeravam jer je to moja glavna zadaća. Sljedeći cilj, kojemu se posvećujem odmah nakon dobivanja vaših glasova, mora biti prestanak svih sukoba i podjela u Mađarskom olimpijskom odboru, kazao je Schmitt.

MADRID

Španjolski biciklist Samuel Sanchez (Euskaltel) pobjednik je 13. etape Vuelte vožene u dužini od 180 kilometara od Guadalajare do Cuence. U ciljnom sprintu Sanchez je bio brži od Norvežanina Thora Hushovda i Španjolca Alejandra Valverdea, koji je zadržao vodstvo u ukupnom poretku. Valverde ima 35 sekundi prednosti u odnosu na Kazahstanca Andreja Kasečkina.

ATENA

Kapetan grčke nogometne reprezentacije i igrač s najviše nastupa u dresu aktualnih europskih prvaka, Theodoros Zagorakis (34) najavio je oproštaj od nacionalne vrste.Zagorakis već duže vrijeme razmišlja o oproštaju, međutim, uoči starta kvalifikacija za Europsko prvenstvo izbornik Otto Rehhagel ga je uvjerio da nastavi karijeru. No, kada ga je u susretima s Engleskom i Moldavijom izvadio iz igre nakon prvih 45 minuta, Zagorakis je osjetio kako više ne može pomoći reprezentaciji."Znam svoj limite i svjestan sam da je došao trenutak za oproštaj," poručio je veznjak PAOK-a, koji će na koncu sezone okončati karijeru. Zagorakis je prikupio 118 nastupa u grčkoj vrsti i postigao je tri pogotka. Tijekom karijere igrao je za Leicester City, AEK i Bolognu. Posljednju utakmicu u dresu europskih prvaka odigrat će idućeg mjeseca protiv Norveške u Ateni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙