FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doris Pack na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu

ZAGREB, 8. rujna 2006. (Hina) - Izaslanica Europskog parlamenta Doris Pack posjetila je u petak Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je održavala predavanje i razgovarala o predstojećem osnivanju međunarodnog njemačko-hrvatskog Centra za europsku izobrazbu.
ZAGREB, 8. rujna 2006. (Hina) - Izaslanica Europskog parlamenta Doris Pack posjetila je u petak Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je održavala predavanje i razgovarala o predstojećem osnivanju međunarodnog njemačko-hrvatskog Centra za europsku izobrazbu.

Pack je održala predavanje pod nazivom "Obrazovanje i europske integracije" u okviru ljetne škole DAAD-a (Njemačke službe za akademsku razmjenu), koja je pripremni korak u projektu osnivanja Centra za europsku izobrazbu u suradnji sveučilišta u Muensteru i Zagrebu.

Ljetna škola na temu "Razvoj kvalitete i obrazovni standardi u Europi - koncepti i metode" održava se od 3. do 17. rujna na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

"Mislim da je takav centar potreban", rekla je Pack koja će u budućnosti surađivati kao savjetnica međunarodnog Centra za europsku izobrazbu i kao predavačica u okviru studija za savjetovanje i menadžment u europskom obrazovanju. Ona je istaknula u izjavi za novinare da će u Centru moći sudjelovati cijela regija, što je vrlo važno zbog regionalne suradnje.

Vrijednost ovog projekta je prepoznata u okviru Tempus programa, transeuropskog okvira suradnje u području visokoškolskoga obrazovanja koji je dio općeg programa pomoći EU-a gospodarskom i društvenom restrukturiranju zemalja srednje i istočne Europe, naglasila je.

"Ova regija ima toliko kapaciteta... Mislim da je ovo vrlo dobar cilj na čijem ostvarenju svi zajedno radimo i nadam se da ćemo postići dobre rezultate", rekla je Pack.

Izvanredni profesor na Učiteljskom fakultetu, dr. sc. Siegfried Gehrmann, rekao je novinarima da je to prvi dvonacionalni centar Njemačke i Hrvatske, a sjedište će imati na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, te da je to prvi takav centar za zemlje regije u cijeloj Europi.

Prema njegovim riječima, veliki dio novog studija, koji bi trebao početi za godinu dana, odvijat će se uz pomoć učenja putem interneta (e-learning). Dva do tri mjeseca predavanja će se održavati u Zagrebu, zatim pet do šest mjeseci kod kuće putem interneta i onda četiri mjeseca u Njemačkoj. Nakon završenog studija studenti stiču zvanje savjetnika za proces europskih integracija.

Dekan fakulteta Mile Silov rekao je da su dovršene sve pripreme za osnivanje ovog centra koji će "na određeni način biti rasadište europske ideje za cijelu regiju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙