FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba u povodu 10. obljetnice Ateliera Boschi

ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Izložba "4+10" Ree Boschi Gogolja, članice ULUPUH-ove Sekcije za restauratorska i oblikovno-fonička djela, kojom autorica obilježava 10. godišnjicu rada i djelovanja Ateliera Boschi, otvorena je večeras u Galeriji ULUPUH.
ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Izložba "4+10" Ree Boschi Gogolja, članice ULUPUH-ove Sekcije za restauratorska i oblikovno-fonička djela, kojom autorica obilježava 10. godišnjicu rada i djelovanja Ateliera Boschi, otvorena je večeras u Galeriji ULUPUH.

Putem informativno-edukativne foto i video dokumentacije na izložbi je predstavljen izbor iz dosadašnjeg rada ateliera koji je u 10 godina djelovanja prerastao u vodeći umjetnički atelier za konzervaciju i restauraciju umjetnina i tekstila u Hrvatskoj.

Atelier se bavi konzervacijom i restauracijom umjetnina svih tipova i svih vremenskih razdoblja: arheoloških i etnografskih objekata, relikvija, antikviteta, slikarskih i kiparskih djela, djela primijenjene umjetnosti (tekstilni predmeti, ravni tekstil, namještaj i aplikacije, dekoracije, pozlate).

Predstavljen je i rad na zaštiti kulturne baštine te pregled najznačajnijih realiziranih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu, među ostalim, avinjonski stijeg iz 14. st., za Hrvatski povijesni muzej u Zagrebu, srednjevjekovne svilene tkanine iz St. Gallenskog muzeja u Švicarskoj, vunene hlače i ukras za glavu iz altajsko-skitskog groba, (4 st. prije Krista), za Novosibirsk.

Rad Ree Boschi Gogolja prepoznali su pravi poznavatelji umjetnosti i posla kojime se ona bavi, istaknuo je Ante Rendić Miočević, ravnatelj Arheološkog muzeja u Zagrebu otvarajući izložbu.

Ocijenio je da je restauriranje umjetnina i tekstila, iako važno, nedostatno cijenjeno područje umjetničkog djelovanja.

Konzervatorica i restauratorica umjetnina Rea Boschi Gogolja (1967.) nakon završenog studija kiparstva na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti upisala je jednu od najboljih škola u svijetu za restauraciju umjetnina u Bernu, u Švicarskoj.

Poslijediplomski studij završila je u prestižnom restauratorskom centru Fondacije Abegg, koji ima bogati muzej i jedan od najboljih laboratorija u svijetu za konzervaciju umjetnina.

Rea Boschi Gogolja članica je ULUPUH-a u kojem je od ove godine predsjednica Sekcije za restauratorska i oblikovno-fonička djela i članica Upravnog odbora.

Izložba će biti otvorena do 25. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙