FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Samodol danas je sa sjednice hrvatske Vlade poručio da Hanfu u slučaju preuzimanja Plive ne zanimaju prepucavanja, ni politička dimenzija, te da će se Hanfa pridržavati samo Zakona. Na sjednici Vlade pozitivno su mišljenje dobila prošlogodišnja izvješća triju institucija koje su početkom ove godine objedinjena u Hanfa-i. Premijer Ivo Sanader ponovio je da će Vlada svojih 18 posto dionica prodati najpovoljnijem ponuđaču, te umirovljenicima poručio da će druga rata duga biti isplaćena prije Božića ove godine. Ponovio je također kako su sve "stupidarije", ocjene da je riječ o korupcijskom skandalu, a koje dolaze iz redova SDP-a, ili nerazumijevanje procesa, ili se radi o namjernom unošenju nemira među umirovljenike.

ČEPIN - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i generalni direktor Hrvatskih voda Slavko Rajnović danas su u osječkom prigradskom naselju Čepinu označili početak radova na dovršetku izgradnje glavnog kolektora čepinskoga sliva i magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda Osijek-Čepin. Izgradnjom glavnoga kolektora, duljine oko 10 kilometara, stvorit će se preduvjeti za priključenja naselja Čepina i Livane na sustav odvodnje grada Osijeka, odnosno rješavanje pitanja odvodnje otpadnih voda za oko 12.000 stanovnika tih naselja. Izgradnja magistralnog vodopskrbnog cjevovoda prva je faza povezivanja vodopskrbnih sustava Osijeka i Đakova, što stvara pretpostavke za kvalitetnu opskrbu vodom za oko 22.000 stanovnika Čepina i okolnih općina.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader primio je danas gradonačelnika Osijeka i predsjednika HSP-a Antu Đapića, a razgovarali su o suradnji Vlade i grada Osijeka i ostvarenju dogovorenih projekata, te o suradnji HDZ-a i HSP-a. U priopćenju iz Vlade navodi se da su premijer Sanader i predsjednik HSP-a razgovarali o realizaciji dogovorenih projekata u Osijeku te o aktualnoj političkoj situaciji. Jedna od tema bio je i HSP-ov Prijedlog Zakona o političkim strankama, a razgovaralo se i o Prijedlogu Zakona o financiranju političkih stranaka. Na sastanku je razmotrena i suradnja HDZ-a i HSP-a na lokalnoj razini, kao i odnosi dviju stranaka na nacionalnoj razini.

ZAGREB - Predsjednik HSP-a Anto Đapić rekao je danas da ta stranka želi znati koji su razlozi rasprodaje preostalih dionica Plive iz državnog portfelja i kome se prodaje, jer nije nebitno hoće li biti sačuvana radna mjesta, brand i proizvodnja u Hrvatskoj, budući do preuzimanja često dolazi kako bi se eliminirala konkurencija. Đapić je kazao da su HDZ i SDP podjednako odgovorni za tijek procesa privatizacije, jer nisu mijenjali Zakon o privatizaciji, iako su bili u mogućnosti, za razliku od HSP-a koji i sada u saborskoj proceduri ima prijedlog izmjena tog zakona. Po njegovu mišljenju HDZ i SDP na pitanju rasprodaje preostalih dionica Plive iz državnog portfelja započele su žestoku kampanju i pokazali kakva će ona biti, no HSP se u tome ne želi priklanjati ni jednoj strani.

ZAGREB - SDP-ovci Marija Lugarić i Gvozden Flego danas su prozvali ministra znanosti i obrazovanja Dragana Primorca da ništa ne čini na unaprjeđenju obrazovanja, da samo iznosi fraze i hvalospjeve, a ne provodi ni jedan strukturni projekt koji bi popravio loše stanje u obrazovnom sustavu. Marija Lugarić je na konferenciji za novinare Primorčev i rad njegova ministarstva ocijenila lošim i nestručnim. Flego je prigovorio da je primjena Bolognskog procesa na hrvatskim sveučilištima u suprotnosti s europskim smjernicama i standardima, da ništa nije učinjeno u povećanju učinkovitosti studiranja te pravnoj i funkcionalnoj integraciji sveučilišta.

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka (HNS) smatra da je izjava premijera Ive Sanadera da podmetanja oko prodaje "Plive" dovode u pitanje povrat duga umirovljenicima zapravo izbjegavanje odgovora i ujedno potvrda da se u Veroni na tajnom sastanku Sanader-Žužul-Čović razgovaralo o prodaji "Plive". U priopćenju iz HNS-a takođe pozivaju premijera da objasni svoju ulogu u tome pitajući kako to da je prije nekoliko mjeseci tvrdio da Vlada neće prodavati svoj udio u "Plivi", što se u međuvremenu promijenilo i zašto o prodaji državnog udjela tako važne tvrtke nisu upoznate parlamentarne stranke.

ZAGREB - Prisjećanjem na ratni put i 15 poginulih suboraca, Antiteroristička jedinica (ATJ) Lučko danas je obilježila 16. obljetnicu osnutka i djelovanja kao jedna od najznačajnijih ratnih postrojbi čiji su pripadnici sudjelovali u svim akcijama i na svim bojištima u Domovinskom ratu. Svečanost u Lučkom počela je odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na spomenik 15-orici pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko koji su poginuli u ratu, a ispred spomenika postrojili su se specijalci pod punom ratnom opremom. Zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Alen Klabot kazao je da je njegova postrojba bila prva borbena postrojba novoustrojene hrvatske vlasti s jednim jedinim ciljem - obraniti samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

SPLIT - Sindikat pomoraca Hrvatske i Sindikat lučkih radnika Trajektne luke Split najavili su danas da će se idućeg tjedna u svim hrvatskim lukama održati jednosatni štrajk upozorenja, u znak potpore splitskim lučkim radnicima koji od Jadrolinije potražuju pet milijuna kuna za višegodišnje komunalne i lučke usluge. Sindikalisti još nisu utvrdili dan kada će održati jednosatni štrajka.

LABIN - Predsjednici labinske podružnice IDS-a i Gradske organizacije SDP-a Tulio Demetlika i Valdi Gobo potpisali su danas Sporazum o zajedničkom upravljanju gradom Labinom u Gradskom vijeću kojega te dvije stranke imaju 10 vijećnika - IDS sedam, SDP tri. Sporazum je potpisan nakon što je SDP, kako kažu u toj stranci, nezadovoljan sporošću provedbe svojega izbornog programa napustio dosadašnju gradsku vladajuću koaliciju u kojoj su osim SDP-a bili Hrvatska stranka umirovljenika i Lista za Labin uz potporu HDZ-a.

PULA - Zbog velike štete na usjevima istarski župan Ivan Jakovčić proglasio je danas elementarnu nepogodu za područje Općine Gračišće koju je 30. kolovoza zahvatilo veliko nevrijeme. Jaka tuča prouzročila je velike štete na poljoprivrednim usjevima i dugogodišnjim nasadima u desetak naselja u općini Gračišće. Prve procjene Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarne nepogode govore o šteti u iznosu od 2,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙