FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: Prodaja Plive provodi se transparentno i zakonito

ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - HDZ odbacuje sve optužbe za netransparentnost prodaje Plive, istaknuo je je danas na konferenciji za novinare glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak dodajući da će Vlada svojih 18 posto dionica prodati najpovoljnijem ponuditelju.
ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - HDZ odbacuje sve optužbe za netransparentnost prodaje Plive, istaknuo je je danas na konferenciji za novinare glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak dodajući da će Vlada svojih 18 posto dionica prodati najpovoljnijem ponuditelju.

Uz najvišu cijenu, kriterij je i zadržavanje zaposlenika i branda Plive te njezin razvoj, rekao je Jarnjak napominjući da Uprava Plive u procesu prodaje te tvrtke nema nikakvu ulogu.

Vlada novac dobiven prodajom namjerava namijeniti povratu duga umirovljenicima, kazao je Jarnjak. Izrazio je čuđenje da u SDP-u (u kojem su nekadašnji ministri i premijer), tako malo znaju o procesu prodaje Plive i ulogu regulatorne agencije HANFA-e (kao četvrtog stupa vlasti) koja ga nadzire i onemogućava bilo kakvu nezakonitost i netransparentnost. "Gospodo iz SDP-a nije bilo ni tegle, a kamo li pekmeza i prstiju", poručio je Jarnjak odbacivši špekulacije o lobiranju Miomira Žužula za američku tvrtku Barr.

SDP je, kako je rekao, u programskoj krizi i takvi njegovi postupci nas ne iznenađuju, no posebno iznenađuju njegovi pokušaji obezvrjeđivanja statističkih pokazatelja o uspješnosti Vlade.

Jarnjak je također odbacio tvrdnje o navodnim tajnim pregovorima premijera Sanadera o prodaji Plive u Veroni u lipnju ove godine, jer je cijelo vrijeme u njegovoj pratnji bio veleposlanik u Italiji Tomislav Vidošević. Premijer je u Veroni boravio 24. i 25. lipnja sa suprugom i noćenje je platio sam, a putovao je Vladinim zrakoplovom u kojem su se, osim njegove supruge nalazili i članovi njegova osiguranja.

Glasnogovornik stranke Ratko Maček govoreći o postupku transparentnosti Plive naveo je kako je nedopustivo da ista agencija radi za SDP i jednu od strana u postupku (Actavis).

Reagirajući na jučerašnje izjave potpredsjednice SDP-a Željke Antunović, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak izjavio je kako je ona zadnja osoba koja nekoga može optuživati za korupciju. Tom u prilog naveo je se po dokumentima koje je dobio prije nekoliko dana (lokacijska) dozvola može zaključiti da je Antunović dok je bila potpredsjednica Vlade na području Virovitice prodala staru kuću svojih roditelja Lidlu za 270 tisuća eura. Sumnjamo u tu transakciju jer su takvi prostori u Virovitici tri puta jeftiniji, a kao primjer naveo je Kaufland koji je zemljište kupovao za puno manju cijenu, rekao je Kožnjak, dodajući da su tada u Virovitici na vlasti bili SDP-ovci i da su upravo zbog korupcije izgubili izbore.

Danas je u HDZ najavljeno da će se u Karlovcu 16. rujna održati skup na kojem će sudjelovati sva rukovodeća struktura - predsjednik i članovi Vlade, župani, gradonačelnici, općinski načelnici i drugi, odnosno oko 800 sudionika.

Prvi će dio skupa biti plenarni, a u drugom dijelu će se radiiti po radionicama u sedam tematskih područja. Govorit će se i o učinjenome do sada kao i o pripremama za redovite parlamentarne izbore, rekao je Jarnjak izvijestivši da HDZ-ova Zaklada hrvatskog državnog zavjeta ponovno djeluje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙