FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maček, Karamarko i Prka opovrgavaju medijske napise o Plivi

ZAGREB, 5. rujna 2006. (Hina) - Glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je danas da Vlada odbacuje medijske napise o upletenosti sigurnosnih službi u postupak prodaje Plivinih dionica te ne želi nagađati tko stoji iza takvih konstrukcija koje nemaju uporišta u stvarnosti.
ZAGREB, 5. rujna 2006. (Hina) - Glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je danas da Vlada odbacuje medijske napise o upletenosti sigurnosnih službi u postupak prodaje Plivinih dionica te ne želi nagađati tko stoji iza takvih konstrukcija koje nemaju uporišta u stvarnosti.

"Apsolutno odacujemo takve diskvalifikacije i konstrukcije koje nemaju nikakve veze niti uporište u stvarnosti", rekao je Maček.

Te su navode danas odbacili i ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko i predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka.

Vlada, dodao je Maček ne može špekulirati o tome tko stoji iza takvih navoda jer joj je uistinu samo cilj da cijeli postupak prođe što transparentnije.

Komentirajući nagađanja u vezi sa sastankom članova Vlade s Plivinim čelnicima u Veroni Maček je ponovio da Vlada i premijer Ivo Sanader odbacuju bilo kakvu umiješanost u prodaju Plive.

Ono što je Vladi najbitnije je da cijeli postupak prođe transparentno kao što je to premijer Sanader i nekoliko puta javno istaknuo te da se Pliva i njezine dionice, od svih, i malih ulagača, ali i one koje su u vlasništvu države prodaju onom ponuđaču koji će temeljem javnih ponuda ponuditi najbolju cijenu, ponovio je Maček.

Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije Tomislav Karamarko potvrdio je da je razgovarao s predsjednikom Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ) Božom Prkom te objasnio sadržaj i kontekst razgovora.

Naveo je da ga je prije mjesec, mjesec i pol dana nazvao Prka i pitao, je li Protuobavještajna agencija uključena u aktivnosti koje bi u kupnji Plive dovele do prednosti Barra u odnosu na Actavis.

"Takvo me pitanje začudilo i iznenadilo i odrješito sam ga dematirao ukazujući gospodinu Prki čime se bavi Protuobavještajna agencija", rekao je Karamarko.

Dodao je da je razgovor bio vrlo kratak, pristojan i u mirnom tonu.

Iz PBZ-a je pak danas priopćeno da su potpuno neistiniti napisi u medijima u kojima se imputira da je Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a, optužio ravnatelja SOA-e da lobira za Barr te to isto tražio i za Actavis.

Naime, kako pojašnjavaju, na temelju neformalne informacije da je SOA uključena u jednu poslovnu transakciju, B. Prka je samo informativno, telefonski, prije dva mjeseca kontaktirao Karamarka i pitao ga je li to moguće.

"Sada se taj telefonski razgovor izvlači i sasvim je jasno da se radi o najobičnijem medijskom podmetanju s potpuno apsurdnim konstrukcijama i teško je za povjerovati u to da bi itko iz PBZ-a vršio pritisak na tajnu službu. Za PBZ je slučaj Pliva završen i na tu temu više nemamo što za dodati", navodi se u priopćenju Ureda Uprave za korporativne komunikacije PBZ-a.

Američki Barr Pharmaceuticals jučer je ponovno demantirao da je Miomir Žužul njihov lobist.

"Želimo jasno naglasiti da Žužul nije angažiran kao lobist Barra niti ima ikakve veze s našom kompanijom", navodi potpredsjednik Barra Jake Hensen, napominjući da teza da je na "nekakvom susretu u Veroni dogovorena prodaja Plive Barru zaista nema nikakvog smisla".

Hansen podsjeća da Pliva u procesu javne ponude još uvijek nije nikome prodana i da dioničari Plive - cijeli niz većih institucionalnih i manjih pojedinačnih dioničara tek trebaju odlučiti kome će prodati svoje dionice.

Dioničari će odluku donijeti u zakonski uređenom i od strane regulatora, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, nadziranom procesu koji je upravo u tijeku na temelju dviju konkurentskih ponuda (Barra i Actavisa), zaključuje Barrov potpredsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙