FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 4. rujna 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 4. rujna 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

VUKOVAR - Nakon devet godina razdvojenosti po smjenama, učenici vukovarskih srednjih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku i pismu i oni koji nastavu pohađaju na srpskoj jeziku i ćiriličnom pismu, od danas, prvoga dana ove školske godine, nastavu pohađaju u istim smjenama. Od procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, učenici hrvatske nacionalnosti išli su u suprotnu smjenu od učenika koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu kako bi se izbjegli, kako je tada procijenjeno, mogući sukobi na nacionalnoj osnovi. U proteklih devet godina učenici dviju nacionalnosti vukovarske Tehničke škole Nikole Tesle i Treće srednje škole, iako smješteni u istom objektu, nastavu su pohađali u odvojenim smjenama.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader danas je odgovarajući na novinarska pitanja potvrdio da se nedavno na večeri sastao s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom, na kojoj je jedna od glavnih tema bila Europska unija. "Da, pozvao sam predsjednika SDP-a i predsjednika i potpredsjednika Hrvatskog sabora, Vladimira Šeksa (HDZ) i Matu Arlovića (SDP). Kao predsjednik Vlade i predsjednik najjače stranke u Hrvatskoj smatram da postoje teme o kojima treba razgovarati bez obzira na naš međusobni rivalitet", rekao je Sanader podsjetivši da je praksu susreta s predsjednikom najjače oporbene stranke uveo otkad je premijer i da to smatra dobrim.

ZAGREB - U povodu početka školske godine danas je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac posjetio zagrebačku Osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića te Klasičnu gimnaziju i Sedmu gimnaziju. "Danas je prvi dan školske godine koja će donijeti promjene u obrazovnom sustavu, jer nakon više od trideset godina imamo potpuno novu koncepciju hrvatskoga školstva", izjavio je ministar nakon posjeta osnovnoj školi. Ministar je rekao kako iskreno vjeruje, kao roditelj kojemu je danas kći krenula u prvi razred osnovne škole, te kao ministar, da je Hrvatski nacionalni obrazovni standard (HNOS) škola po mjeri učenika.

LIČKI OSIK - Naselje Lički Osik, gdje je cjelovito obnovljena zgrada Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman" koju pohađa 280 učenika, danas je dobilo i novi dječji vrtić. U uređenje prostora te predškolske ustanove, koja djeluje u sastavu Dječjeg centra Gospić, uloženo je 1,5 milijun kuna. Trenutačno je u vrtiću smješteno 25 djece različite predškolske dobi, a moguće je organizirati još jedno odjeljenje. Grad Gospić godišnje za potrebe rada predškolskih ustanova iz proračuna izdvaja 4 milijuna kuna, a značajna je financijska sredstva izdvojio i za obnovu zgrada centralnih i područnih osnovnih škola, rekao je, otvarajući dječji vrtić u Ličkom Osiku, gradonačelnik Gospića Milan Kolić.

ZAGREB - Predstavom "Moskovski zbor" Leva Dodina, u izvedbi glumačkog ansambla iz Sankt Peterburga o životima triju generacija moskovske obitelji, 15. rujna, u zagrebačkom HNK-u otvara se Festival svjetskog kazališta. Do 22. rujna u HNK-u, Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) i Kinu Europa izvest će se i predstave Petera Brooka, Oskarasa Koršunovasa, Jana Fabrea i Danija Manfredinija, najavljeno je na konferenciji za novinare organizatora, ZKM-a. Ti redatelji sa svojim ansamblima nastavljaju našu zajedničku avanturu prema kazalištu koje briše očekivanosti, razbija ogledalo izvjesnosti i jednobraznosti i ide prema kazalištu drugačijih društvenih i estetskih iskustava, ustvrdili su umjetnički ravnatelji Ivica Buljan i Dubravka Vrgoč.

SISAK - U selu Cerje Letovaničko u općini Lekenik, u pretrazi tavana obiteljske kuće koji koristi unuk vlasnice kuće, 30-godišnji S.V., koji je trenutno u Njemačkoj i za kojim je raspisana međunarodna tjeralica, policija je 1. rujna pronašla veće količine vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, priopćio je na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Ivica Tolušić. Na tavanu su pronađene i oduzete dvije ručne bombe, dvije protupješačke mine, dva topovska udara, tri automatske puške, repetirajuća sačmarica s optikom i pričuvnom cijevi, lovačka puška, pištolj s tri pripadajuća spremnika, 34 spremnika i dva prigušivača za automatsku pušku, vojni bodež, komplet za izradu i punjenje streljiva, te 5500 komada raznog streljiva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙