FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 1. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 1. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska je Vlada danas razriješila dužnosti pomoćnika ministrice pravosuđa Jakšu Muljačića s obrazloženjem da odlazi na novu dužnost. Objašnjenje o kojoj se novoj dužnosti radi nije bilo moguće doznati u Banskim dvorima, nedugo nakon što je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o razrješenju. Muljačić je kao pomoćnik ministrice vodio Upravu za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudovima, a te će poslove sada u sklopu svoje sadašnje dužnosti državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa preuzeti Snježana Bagić.

ZAGREB - Nakon kriminalističe obrade koja je trajala osam mjeseci jučer su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu privedena šestorica hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su u zadnje tri godine krivotvoreći državne biljege počinili više kaznenih djela prijevare na štetu državnog proračuna, dok se za prvoosumnjičenim koji je u bijegu traga, priopćila je danas Policijska uprava Zagrebačka. Izravna šteta koju su krivotvorenjem biljega počinili državnom proračunu još se utvrđuje, rekao je načelnik Kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke Božo Gugo.

SISAK - Sisačka ratna 120. brigada Hrvatske vojske "Ban Toma Bakač" danas je obilježila 15. obljetnicu formiranja i početka borbenog djelovanja. Kroz tu je stožernu postrojbu obrane Siska od listopada 1991. do srpnja 1992. godine prošlo više od 3000 građana Siska, Posavine i Pokuplja, 30 pripadnika je poginulo, a više od 100 ih je ranjeno. U počast poginulim pripadnicima, izaslanstvo te brigade, na čelu s ratnim zapovjednikom brigadnim generalom Vladom Hodaljem, te izaslanstva Siska, Sisačko-moslavačke županije i udruga iz Domovinskog rata položila su vijence i zapalila svijeće kod Križa na groblju Viktorovcu. Svijeće su zapaljene i na grobovima poginulih pripadnika brigade, te na grobu generala zbora Janka Bobetka, po čijoj je zapovijedi od 15. kolovoza 1991. počelo formiranje brigade.

ZAGREB - Prijedloge za novoga rektora Sveučilišta u Zagrebu koji će se birati 27. rujna njegove sastavnice, odnosno fakulteti i umjetničke akademije, mogu dostaviti još danas do ponoći. To je i krajnji rok do kojega, u skladu s Uputama za postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu koje je Izborno povjerenstvo za provedbu izbora rektora objavilo 6. lipnja, najmanje tri sveučilišne sastavnice, mogu svoje prijedloge u zapečaćenim omotnicama dostaviti Izbornom povjerenstvu. Do sada su poznata dva kandidata koji će 27. rujna biti u konkurenciji za izbor novoga rektora - Aleksa Bjeliš i Slavko Krajcar, redoviti profesori Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

BOŽAVA - Petodnevna Škola ljudskih prava Hrvatskog helsinškog odbora, koja je okupila sedamdesetak sudionika, predstavnika nevladinih udruga iz Hrvatske i država bivše SFRJ, parlamentarnih stranaka, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, sveučilišta i novinara, završila je danas s radom u Božavi na Dugom otoku. Predsjednik HHO-a Žarko Puhovski rekao je da je Škola, koja je imala za temu "Kriteriji Europske unije i demokratizacijski potencijal europske integracije", u osnovi ispunila svoj zadatak. Po njegovim riječima, omogućila je široku raspravu, problemski pristup o EU koncentriran na vrijednosti koje zastupa civilno društvo, a posebice na zaštitu ljudskih prava.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio obnovljeni Trg Petrice Kerempuha, najstariji dio zagrebačke povijesne jezgre, upisan u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Na prigodnoj svečanosti s kulturno-umjetničkim programom Bandić je kazao da se do 2008. treba urediti cijeli potez od Jelačić placa do Opatovine. Bandić je najavio da će za 10-15 dana na novoobnovljenom trgu, između Skalinske ulice i Opatovine, biti postavljena fontana za pitku vodu, a uskoro će biti izgrađen i javni sanitarni čvor s platformom za invalide. Ukupna vrijednost investicije je 11 milijuna kuna s PDV-om.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙