FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 31. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 31. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

NEREŽIŠĆA - Komentirajući incident uz granicu na Muri kada su slovenski policajci upali na hrvatski teritorij premijer Ivo Sanader izjavio je jučer da je čvrsti stav hrvatske Vlade da se granice moraju poštovati. Tamošnjim nasipom kojega gradi Hrvatska od poplava će se zaštititi naselja s obje obale, rekao je hrvatski premijer odgovarajući na novinarska pitanja u Nerešićima. Ako u toj gradnji bude nekih poteškoća, spremni smo pozvati stručnjake iz obje države i saslušati njihovo mišljenje, rekao je Sanader dodavši da je sa slovenskim kolegom Janezom Janšom u stalnom kontaktu u vezi svih otvorenih pitanja. Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader otvorio je jučer u Nerežišćima na otoku Braču obnovljenu zgradu područne osnovne škole, izgrađenu 1904. godine.

ZAGREB - Na Trgu bana Jelačića jučer je skupom na kojem se okupilo oko tisuću ljudi među kojima su bili najviši predstavnici hrvatske i zagrebačke vlasti obilježen Međunarodni dan nestalih osoba s kojeg je ponovo upozoreno da Hrvatska još uvijek traga za 1131-om osobom nestalom u Domovinskom ratu. "Ovaj skup dokaz je da nismo sami i da će se proces traženja naših najmilijih ubrzati te da slijedeće godine Hrvatska više na popisima neće imati zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila", rekao je otvarajući skup predsjednik Saveza udruga zatočenih i nestalih Ivan Pšenica. Sudbine tih osoba potrebno je što prije riješiti uz pomoć državnih institucija te u potpunosti depolitizirati, dodao je. Obraćajući se skupu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je da se svaka osoba koja se smatra nestalom mora pronaći i odgovor na to pitanje moraju dati institucije.

DUBROVNIK - Dodjelom nagrada u Dubrovniku je sinoć završio drugi Libertas film festival koji je predstavio niz filmskih ostvarenja iz cijeloga svijeta u kategoriji cjelovečernjeg, kratkog i dokumentarnog filma. Prikazano je više od 50 naslova od čega 12 igranih filmova. Za najbolji igrani film odlukom žirija, kojim je predsjedao holivudski producent Michael Ohoven, proglašen je film "Pizzeria kamikaze" Gorana Dukića. Taj film, hrvatskog redatelja koji trenutno živi u SAD-u, i publika je ocijenila najboljim. U kategoriji dokumentarnog filma najbolji je film "Irak - zemlja u raspadu" autora Jamesa Longleya iz SAD-a , dok je najbolji kratki film "Sastanak" Allena Martineza, također iz SAD-a.

ZAGREB - Broj zaposlenih u Hrvatskoj i u srpnju je nastavio rasti - zaposlenost je u tom mjesecu porasla za 0,8 posto u odnosu na lipanj. To je peti mjesec zaredom u kojem se bilježi rast zaposlenosti - u ožujku je zaposlenost porasla za 0,2 posto, u travnju 0,7 posto, u svibnju za 0,9 posto, a u lipnju 1 posto u odnosu na mjesec prije. Ukupno zaposlenih u srpnju ove godine u Hrvatskoj je bilo 1.455.515 ili 11.428 osoba više nego u lipnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙