FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaji za Dalmacijavino, Adriachem i Trimot

ZAGREB, 30. kolovoza 2006. (Hina) - Natječaji za Dalmacijavino, Adriachem i Trimot
ZAGREB, 30. kolovoza 2006. (Hina) - Natječaji za Dalmacijavino, Adriachem i Trimot

HINA - Financijski servis

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas javne pozive za prikupljanje ponuda za kupnju 79,59 posto dionica Dalmacijavina, 89,37 posto dionica Adriachema iz Kaštel Sućurca te 97,78 posto dionica imotskog Trimota.

Početna cijena za 618.794 dionica Dalmacijavina iznosi 12,3 milijuna kuna, što je i njihova nominalna cijena, a rok za podnošenje ponuda istječe 8. rujna ove godine.

Uz uobičajene uvjete od ponuđača se očekuje i da se obvežu da će platiti sve dospjele obveze društva prema državnim vjerovnicima na dan sklapanja kupoprodajnog ugovora s Fondom, zajedno sa pripadajućim ugovornim i zateznim kamatama. Kako se navodi u natječaju, krajem lipnja ove godine ukupne dospjele obveze Dalmacijavina prema državnim vjerovnicima iznosile su više od 368 milijuna kuna.

Istog dana istječe i rok za podnošenje ponuda za kupnju 171.127 dionica imotske tekstilne industrije Trimot, također po nominalnoj cijeni od 61,6 milijuna kuna.

Ponude za Adriachem pak trebaju se Fondu dostaviti do 29. rujna ove godine, a i od ponuđača za tu tvrtku za proizvodnju proizvoda baziranih na preradi polivinilklorida (PVC) i polietilena velike gustoće (PEHD), Fond očekuje da se obvežu platiti sve dospjele obveze prema državnim vjerovnicima, koje su na kraju lipnja iznosile 34,8 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙