FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvoje Petrač doveden u Hrvatsku

ZAGREB, 22. kolovoza 2006. (Hina) - Hrvoje Petrač, osuđen na šest godina zatvora zbog otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, večeras je doveden u Hrvatsku, nakon što je poslijepodne u Ateni predan hrvatskim policajcima.
ZAGREB, 22. kolovoza 2006. (Hina) - Hrvoje Petrač, osuđen na šest godina zatvora zbog otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, večeras je doveden u Hrvatsku, nakon što je poslijepodne u Ateni predan hrvatskim policajcima.

U zagrebačku Zračnu luku Petrač je doputovao nešto poslije 20,40 sat izvanrednim letom Croatia Airlinesa, a zrakoplov je unajmljen samo za ovu priliku.

Petrač će iz Zračne luke biti proslijeđen u zatvor u zagrebačkom Remetincu. Tamo će mu, prema ranijim najavama, biti predana sva potrebna dokumentacija te pravomoćna presuda i odluka o izdržavanju kazne.

Petrač je lani na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na šestogodišnju zatvorsku kaznu pod optužbom da je inicijator otmice tada maloljetnog Tomislava Zagorca.

Budući da je bio u bijegu presuda mu je izrečena u odsutnosti, pa od Vrhovnog suda može tražiti i dobiti novo suđenje.

Uhićen je početkom kolovoza prošle godine na trajektu koji je iz grčke luke Igumenica plovio za talijansku Anconu. Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa odmah je zatražilo njegovo izručenje.

Nakon zatvora u grčkoj Igumenici, gdje je smješten poslije uhićenja, Petrač je početkom prošlog tjedna prebačen u posebni ekstradicijski pritvor u Ateni.

Odluku kojom se odobrava zahtjev za izručenjem grčki ministar pravosuđa Anastasis Papaligouras donio je 27. srpnja, no do posljednjeg trenutka javnosti nije bilo poznato kako će i kada Petrač biti doveden u Hrvatsku.

Petrač je u vrijeme uhićenja spominjan i kao glavni financijer generala Ante Gotovine dok je izbjegavao pojavljivanje pred haškim sudom. Kako bi izbjegao izručenje od Grčke je zatražio i azil, no taj je zahtjev naknadno povukao. Njegov odvjetnik izjavio je početkom kolovoza da Petrač očekuje što skorije izručenje Hrvatskoj kako bi mu se ponovno sudilo za sudjelovanje u otmici.

Neposredno prije Petračeva uhićenja u Zagrebu je uhićen organizator skupine otmičara Ivan Ico Mateković, a do Petračevog dolaska u Zagreb policiji su se predala i preostala dvojica bjegunaca - Matekovićeva braća Nikola i Libero.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙