FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 20. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 20. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Ministar kulture i predsjednik Vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Božo Biškupić, u povodu smrti biskupa Varaždinske biskupije mons. Marka Culeja, poslao je brzojav sućuti Hrvatskoj biskupskoj konferenciji (HBK), Varaždinskoj biskupiji te obitelji Culej. U brzojavu sućuti predsjedniku HBK, kardinalu Josipu Bozaniću, Biškupić ističe da je smrću biskupa Marka Culeja Katolička crkva ostala bez još jednog pastira, predanog zagovornika najviših vrijednosti, a vjernici bez iskrenog prenositelja Kristove riječi i duhovnog vođe kojeg su iznimno poštovali. Varaždinski biskup Marko Culej umro je nakon duge i teške bolesti u subotu navečer u Biskupskom dvoru u Varaždinu, u 69. godini. Pokop je u varaždinskoj katedrali u srijedu, 23. kolovoza.

NOVI VINODOLSKI - Ovogodišnja "Ružica Vinodola" je apsolventica Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Sanja Ugrin iz Bribira, koja je sinoć na završnici istoimene kulturno-povijesne priredbe, održane u staroj gradskoj jezgri Novog Vinodolskog, izabrana za najspretniju i najljepšu beračicu grožđa u Vinodolu. Tradicionalni običaj izbora "Ružice Vinodola" obnovljen je prije tri godine, a slavi obnavljanje vinograda u ovom plodnom vinorodnom kraju, prema čemu je i nastalo ime Vinodola i vinodolske doline. Obnova vinogradstva na području Novog Vinodolskog intenzivno je počela u posljednjih 15 godina, nakon što su zapuštene vinograde preuzeli prognani Vukovarci, odnosno vukovarski VUPIK, i kada je zasađeno oko sto tisuća trsova.

ZAGREB/ŠIBENIK - Požar na brdu Supljak kod Rogoznice, za kojeg je dojava primljena sinoć oko 23,20 sati, ugašen je rano jutros u 2,25 sati, izvijestio je Državni centar 112. Opožarena površina je tri tisuće metara četvornih trave i niskog raslinja. Državni centar 112 izvijestio je i o još jednom manjem požaru u Šibensko-kninskoj županiji, na lokaciji Kistanje - Rudele. Požar je izbio jučer oko 13,40 sati, a ugašen je oko 15,30 sati. Izgorjelo je oko 100 puta 100 metara trave i niskog raslinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙