FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 20. kolovoza 2006.(Hina) -
ZAGREB, 20. kolovoza 2006.(Hina) -

ZAGREB - Varaždinski biskup Marko Culej umro je nakon duge i teške bolesti u subotu navečer u Biskupskom dvoru u Varaždinu u 69. godini života. Rođen je 19. siječnja 1938. u Malom Repnu. Za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen je 26. travnja 1964. Pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji mons. Marko Culej obnašao je različite službe, ranije kao pomoćni zagrebački biskup, a potom i kao varaždinski biskup. Smrt ga je zatekla na funkciji predsjednika Odbora HBK za pastoral osoba lišenih slobode i Odbora HBK za pastoral Roma, te predsjednika Hrvatskog ogranka Svjetske konferencije religija za mir. Bit će pokopan u varaždinskoj katedrali u srijedu 23. kolovoza.

ZAGREB - U povodu smrti mons. Marka Culeja, predsjednik Vlade Ivo Sanader uputio je sućut nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije kardinalu Josipu Bozaniću, priopćeno je noćas iz Vlade. "Smrću varaždinskog biskupa izgubili ste vjernog suradnika, koji je, obnašajući dužnosti predsjednika Hrvatskog ogranka Svjetske konferencije religija za mir, predsjednika Odbora HBK za pastoral osoba lišenih slobode i Odbora za pastoral Roma, predano služio Crkvi. Molim Vas da prenesete iskrenu sućut Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, zboru biskupa i svim vjernicima Varaždinske biskupije", kaže se u poruci kardinalu Bozaniću. Premijer je izraze sućuti u svoje i u ime Vlade uputio i obitelji Culej.

ZAGREB - Na upravo završenoj Informatičkoj olimpijadi u Meksiku Hrvatska je postigla izuzetan uspjeh osvojivši četiri medalje - dvije srebrne i dvije brončane. Srednjoškolci Goran Žužić i Tomislav Grbin osvojili su brončane a Igor Bonaci i Marko Ivanković srebrne medalje. Na kraju ceremonije zatvaranja, hrvatski predstavnici, među kojima i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Zagreba i Carneta preuzeli su zastavu Internacionalne informatičke olimpijade kao sljedeći organizatori. Hrvatska delegacija stiže u Zagreb 22. kolovoza.

ŠIBENIK - Dean Dvornik pobjednik je 9. festivala Večeri dalmatinske šansone po ocjeni žirija, koji je najviše glasova dao njegovoj pjesmi Samo me jubi, a najviše glasova publike dobio je Goran Karan s pjesmom Dite jubavi. Drugu nagradu žirija osvojio je Hari Rončević, a publike Neno Belan. Tedi Spalato, po mnogima favorit završene festivalske večeri, po mišljenju žirija zaslužio je treće mjesto. Publika je treće mjesto dodijelila šibenskoj pjevačici Ivani Prgin, koja je proglašena i najboljom debitanticom ovogodišnjeg festivala.

DONJI KRALJEVAC - Hrvatski speedway vozač Jurica Pavlic iz kluba Unia osvojio je naslov europskog juniorskog prvaka u izuzetno uzbudljivoj atmosferi europskog juniorskog finala održanog u subotu navečer na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu. Drugo mjesto osvojio je Andriy Karpov iz Ukrajine a treće Lars Hansen iz Danske. Motore do 500 ccm, pogonjene metilnim alkoholom, u 20 utrka vozilo je 16 mladih vozača iz osam europskih zemalja. Natjecali su se vozači u dobi do 19 godina. Finale je pratilo oko 5000 gledatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙